Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ



Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική προσφορά που κατέθεσαν η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και η Damco ήταν εκπρόθεσμη.

Άγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) και του ακινήτου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, γνωστού ως Θριάσιο ΙΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική προσφορά που κατέθεσαν η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και η Damco ήταν εκπρόθεσμη. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, αφού πιθανότατα διερευνηθεί ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν για να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές.

To Θριάσιο ΙΙ αφορά ακίνητο έκτασης 1.450 στρεμμάτων περίπου, κυριότητας ΟΣΕ, στο οποίο έχουν κατασκευασθεί και υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων, καθώς και χώροι αποθήκευσης και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Η σύμβαση παραχώρησης που θα συναφθεί, εφόσον στεφθεί από επιτυχία ο νέος διαγωνισμός που θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και την παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης.

.businessnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com