Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το Βασιλικό Τρένο για να φέρει τη Βασίλισσα πίσω στο Λονδίνο


Φωτογραφία: Getty Images

Μετά τη προχθεσινή είδηση ​​ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σε ηλικία 96 ετών, τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τη μεταφορά της πίσω στο Λονδίνο για την κηδεία. 

Ως μέρος των επίσημων σχεδίων της Επιχείρησης Μονόκερος, το σώμα της θα ταξιδέψει από τη Σκωτία στο Λονδίνο με το Βασιλικό Τρένο, το οποίο χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια από το 1840. 

Πού φυλάσσεται το Βασιλικό Τρένο;

Όταν η ατμομηχανή με εννέα βαγόνια δεν χρησιμοποιείται από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, την αποθηκεύουν στο Wolverton Works και συντήρηση του τρένου στο Buckinghamshire.

Πότε θα μεταφερθεί η βασίλισσα πίσω στο Λονδίνο;

Η επιχείρηση Unicorn υποστηρίζει ότι η βασίλισσα θα μεταφερθεί στο σπίτι την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό της. Θα μεταφερθεί στο Εδιμβούργο από το Balmoral και στη συνέχεια θα ταξιδέψει από το Εδιμβούργο Waverley στο Λονδίνο St Pancras με το Royal Train.

Ποια διαδρομή θα ακολουθήσει το τρένο της Βασίλισσας;

Το Royal Train αναμένεται να πάρει την κύρια γραμμή της Ανατολικής Ακτής, η οποία περνάει από το Newcastle, το Durham, το Darlington, το York, το Doncaster και το Peterborough. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το τρένο θα κάνει κάποια στάση, αλλά θα ταξιδεύει πολύ αργά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποτίουν φόρο τιμής στη Βασίλισσα καθώς περνάει. Σύμφωνα με τον The Guardian , τεράστια πλήθη θα συγκεντρωθούν σε πεζογέφυρες για να ρίξουν λουλούδια πάνω από τις πομπές και μια άλλη ατμομηχανή θα ακολουθήσει πίσω για να καθαρίσει τα συντρίμμια.

Μόλις επιστρέψει στο Λονδίνο, το φέρετρό της θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου θα ξαπλώσει στην πολιτεία και το κοινό μπορεί να αποτίσει τα σέβη τους.

Πώς μοιάζει το Βασιλικό Τρένο μέσα;

Παραδόξως δεν είναι τόσο πολυτελές όσο νομίζετε. Η διακόσμησή του είναι αρκετά απλή και κάποτε είχε περιγραφεί ως «G-plan» από τους βασιλικούς βοηθούς – ένα στυλ που ήταν δημοφιλές στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Σκεφτείτε απλές ξύλινες επενδύσεις, παστέλ πράσινα και μπλε, καθώς και καφέ χαλιά. 

.timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com