Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Το νέο τρένο hyperloop κοντά στη ταχύτητα του ήχου


 

Η καναδική-γαλλική startup TransPod παρουσίασε το ηλεκτρικό της όχημα FluxJet για το επερχόμενο έργο TransPod Line hyperloop.

Η TransPod κατασκευάζει τη γραμμή TransPod Line, το « σύστημα επίγειας μεταφοράς εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας » που θα χρησιμοποιεί το πρόσφατα αποκαλυφθέν, πλήρως ηλεκτρικό όχημα FluxJet.

     Του Άνταμ Χαντ

Σύμφωνα με το TransPod, το FluxJet κάνει χρήση καινοτομιών στην ανέπαφη μετάδοση ισχύος και ένα νέο πεδίο φυσικής γνωστό ως « ροή κάλυψης », δίνοντάς του τη δυνατότητα να ταξιδεύει με ταχύτητες άνω των 1000 χιλιομέτρων (621 μίλια) την ώρα κατά μήκος ενός υπερυψωμένου οδηγού. Θα είναι ικανό να έχει τελική ταχύτητα έως και 1.200 χιλιόμετρα (746 μίλια) την ώρα, ή περίπου 0,97 Mach, λίγο λιγότερο από την ταχύτητα του ήχου.



Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 550 εκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε ένα έργο υποδομής 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα συνδέει τις πόλεις Κάλγκαρι και Έντμοντον στον Καναδά. Το έργο θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν μεταξύ των δύο πόλεων σε 45 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί, η γραμμή TransPod αναμένεται να κοστίσει στους επιβάτες 44 τοις εκατό λιγότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο, ενώ θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν πιο γρήγορα και να μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 636.000 τόνους ετησίως. Το FluxJet θα υπερβεί επίσης την ταχύτητα άλλων τρένων υψηλής ταχύτητας τρεις φορές.

" Αυτό το ορόσημο είναι ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός. Το FluxJet βρίσκεται σε ένα πλέγμα επιστημονικής έρευνας, βιομηχανικής ανάπτυξης και τεράστιων υποδομών για την αντιμετώπιση των αναγκών των επιβατών και τη μείωση της εξάρτησής μας από αεριωθούμενα βαρέα καύσιμα και αυτοκινητόδρομους ", δήλωσε ο Ryan Janzen, ο συνιδρυτής και CTO της TransPod.

" Το TransPod αλλάζει εντελώς το παιχνίδι με ταξίδια επιβατών εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, μηδενικών εκπομπών ρύπων και μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ μεγάλων πόλεων πύλης. Είναι καιρός για τολμηρή δράση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους επενδυτές και τους φορείς εκμετάλλευσης για να υποστηρίξουν την εμπορευματοποίηση των καινοτομιών του Καναδά όπως το TransPod, για να κερδίσουμε στην παγκόσμια οικονομία καινοτομίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων », δήλωσε ο Yung Wu, Διευθύνων Σύμβουλος της Mars Discovery District.

tweaktown.com

sidirodromikanea.blogspot.com