Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn θα χορηγήσει μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας στους εργαζομένους


Η  εταιρεία των Γερμανικών σιδηροδρόμων  θέλει να παρακινήσει τους υπαλλήλους της να εξοικονομήσουν ενέργεια στο χώρο εργασίας με ένα εφάπαξ μπόνους τουλάχιστον 100 ευρώ.

«Θέλουμε και οι 200.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία να δραστηριοποιηθούν, να τραβήξουμε όλους τους μικρότερους και μεγαλύτερους μοχλούς για να καταλήξουμε σε ένα σημαντικό ποσό εξοικονόμησης πόρων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dpa, όπως δήλωσε εδώ την Τρίτη ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Μάρτιν Σέιλερ.

Αφορά ζητήματα όπως ο φωτισμός, η θέρμανση, η χρήση κλιματισμού, ο ανεφοδιασμός καυσίμων, «ή ίσως η χρήση της σκάλας αντί του ανελκυστήρα», είπε ο Σέιλερ.

Εάν η εταιρεία επιτύχει έναν απροσδιόριστο στόχο εξοικονόμησης ενέργειας, το μπόνους θα μπορούσε να αυξηθεί στα 150 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.

Ο Σέιλερ δεν είπε πόσο μεγάλες έπρεπε να είναι οι οικονομίες ή πώς θα μετρηθούν.

Ενόψει των επικείμενων σημείων συμφόρησης στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο, η Seiler αναφέρθηκε σε άλλα μέτρα με τα οποία η εταιρεία θέλει να εξοικονομήσει ενέργεια.

Αυτά περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ορυκτών συστημάτων θέρμανσης με εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης και την αφαίρεση του εξωτερικού φωτισμού της έδρας της.

Με ετήσια κατανάλωση περίπου 10 τεραβατώρες, ο σιδηρόδρομος είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του, το φυσικό αέριο αντιπροσώπευε περισσότερο από το 6 τοις εκατό του μίγματος ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι. Πάνω από το 20% παρήχθη από λιγνίτη και λιθάνθρακα.

Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν περίπου 62 τοις εκατό.

smetimes.in
sidirodromikanea.blogspot.com