Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Την επίσπευση της ένταξης του ΣΣ Μώλου στο δίκτυο δρομολογίων του ΟΣΕ ζητά με επιστολή του ο Θέμης Χειμάρας

Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε η παράδοση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ, του σύγχρονου Συστήματος Τηλεδιοίκησης που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της γραμμής Τιθορέας – Δομοκού, από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) Λειανοκλαδίου.

ΡΟΥΛΑ ΤΥΛΙΓΑΔΑ

Μεταξύ των σταθμών που μπορούν να λειτουργήσουν χάρη στην τηλεδιοίκηση, είναι και ο Σ.Σ. Μώλου, η κατασκευή του οποίου, αν και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2018, παρουσίαζε πολλές εκκρεμότητες και καθυστερήσεις, οι οποίες δεν επέτρεπαν την οριστική παραλαβή του.

Μετά από στενή συνεργασία του Βουλευτή με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. και τον ΟΣΕ, προέκυψε ότι με το με ΑΠ 9027437 της 20ης Ιουνίου 2022, διαβιβάσθηκε το Πρωτόκολλο Διοικητικής Παραλαβής προς Χρήση των Κτηριακών και των Η/Μ εγκαταστάσεων του ΣΣ Μώλου.
Συνεπώς ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μώλου, έχει παραληφθεί από τον ΟΣΕ και απομένει ο τελικός ορισμός δρομολογίων προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
Με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή Κωνσταντίνο, ο Βουλευτής, ζητά την ένταξη του ΣΣ Μώλου στο δίκτυο και τον καθορισμό των αντίστοιχο δρομολογίων.

Όπως δήλωσε ο κ. Χειμάρας:

«Μετά από πολύμηνη συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ και τον ΟΣΕ, τον περασμένο Ιούνιο παραλήφθηκε και είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μώλου.

H λειτουργία του, πέραν της αναπτυξιακής προοπτικής που θα προσδώσει στην ευρύτερη περιοχή, θα εξυπηρετήσει πάγιες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών. Επίσης αναμένεται να συμβάλλει καταλυτικά και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Για τους λόγους αυτούς, ζητώ από τον Υπουργό, να επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε η ανάδοχος εταιρεία HELLENIC TRAINS σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, να προβούν στον καθορισμό και την χάραξη των αντίστοιχων δρομολογίων, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο Σ.Σ Μώλου».

tvstar.gr
sidirodromikanea.blogspot.com