Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ρωσία: Αποχωρεί η Siemens μετά από 170 χρόνια παρουσίας στη ρωσική αγορά -Αναστολή συμβάσεων σιδηροδρόμου.

Αρχές Μαρτίου η Siemens ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στη Ρωσία

Ο γερμανικός όμιλος Siemens σταματάει πλήρως τις δραστηριότητες του στην Ρωσία, έπειτα από 170 χρόνια παρουσίας στην ρωσική αγορά. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο όμιλος, αναφέρεται ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά εξαιτίας του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Κρεμλίνο κατά της Ουκρανίας. Η διαδικασία διακοπής της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Siemens στην Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη αρχίσει, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια ομαλή διαδικασία για να σταματήσουμε την βιομηχανική μας δραστηριότητα στην Ρωσία. Αυτή δεν ήταν μια απλή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωσή μας να μεριμνήσουμε για τους συνεργάτες μας, αλλά και τις από πολλά χρόνια σχέσεις με τους πελάτες μας στην αγορά, στην οποία εργαζόμαστε σχεδόν 170 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Siemens Ρολάντ Μπους.

Η Siemens προσθέτει ότι θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στους συνεργάτες της «στο μέτρο των δυνατοτήτων». «Την ίδια στιγμή παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους συναδέλφους μας και στον λαό της Ουκρανίας και μαζί με την διεθνή κοινότητα απευθύνουμε έκκληση για ειρήνη», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Εκτός από τις οικιακές και τις ηλεκτρονικές συσκευές, η Siemens παρήγε μαζί με την εταιρεία «Ατμομηχανές των Ουραλίων» τα ηλεκτροκίνητα τρένα «Λάστοτσκα» και ηλεκτροκίνητες εμπορικές μηχανές, ενώ εξυπηρετούσε τα τρένα «Σαπσάν».

Στις αρχές Μαρτίου η Siemens ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στη Ρωσία. Στα τέλη Μαρτίου ο γερμανικός όμιλος ενημέρωσε την κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» ότι αναστέλλει τη σύμβαση που αφορούσε στην αγορά των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας «Σαπσάν».

newmoney.gr
sidirodromikanea.blogspot.com