Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η ΕΤΕπ θα παράσχει συμβουλευτική βοήθεια στην τσεχική διοίκηση σιδηροδρόμων για εκσυγχρονισμό

ΗΕυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επεκτείνει τη συνεχή υποστήριξή της για τον εκσυγχρονισμό των εθνικών σιδηροδρόμων της Τσεχίας και θα παρέχει συμβουλευτική βοήθεια στην Správa železnic, so (SŽ), την εθνική διοίκηση σιδηροδρόμων της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τη SŽ στην ανάπτυξη μεθοδολογίας και εργαλείων για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση έργων σιδηροδρομικής υποδομής στη χώρα. Η ΕΤΕπ και η τσεχική αρχή σιδηροδρόμων υπέγραψαν τη συμβουλευτική συμφωνία στην Πράγα στις 24 Μαρτίου.

Η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Lilyana Pavlova , η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Τσεχική Δημοκρατία, δήλωσε: "Το να γίνει ο τομέας των μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιο πράσινος, βιώσιμος και ουδέτερος ως προς τον άνθρακα είναι ένα βασικό βήμα για την επιτυχία της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα. Ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρόμων Ο τομέας όχι μόνο θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τον στόχο μας να γίνουμε μια ήπειρος ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα έως το 2050, αλλά θα παράσχουμε στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις μας ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές και άνετες μεταφορές. Τέτοιες επενδύσεις θα ενισχύσουν επίσης την κοινωνική και οικονομική συνοχή στην Ευρώπη Ένωση. Η συνεργασία μας με τη Správa železnic είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτούς τους στόχους και είμαι πολύ χαρούμενος που οι συμβουλευτικές υπηρεσίες μας θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό του τσεχικού σιδηροδρομικού συστήματος."

Ο Mojmír Nejezchleb, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων στη SŽ, δήλωσε: "Μόλις ολοκληρωθεί, αυτή η μεθοδολογία θα εφαρμοστεί γενικά για την ανάλυση της καταλληλότητας μεμονωμένων μοντέλων εταιρικής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τα έργα της τσεχικής διοίκησης σιδηροδρόμων. Θα μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε συχνά Τα επόμενα χρόνια, όταν αναζητείται η βέλτιστη μέθοδος σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για μεμονωμένα κατασκευαστικά έργα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργηθούν συνεργασίες για συγκεκριμένα έργα που θα προσδιορίζονται ως επιλέξιμα για χρηματοδότηση χρησιμοποιώντας το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα."

Δωρεάν συμβουλευτική βοήθεια που καλύπτεται από κονδύλια της ΕΕ

Η Správa železnic θα επωφεληθεί από τις υπηρεσίες δωρεάν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτει το κόστος της συμβουλευτικής υποστήριξης της ΕΤΕπ μέσω του European Investment Advisory Hub (EIAH). Εμπειρογνώμονες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης ΣΔΙΤ (EPEC), τη Διεύθυνση Έργων της ΕΤΕπ και την JASPERS, που προσέλαβε η EIAH, θα παράσχουν τεχνική βοήθεια στη Správa železnic και θα επεκτείνουν τη συνεργασία μεταξύ SŽ και JASPERS.

devdiscourse.com
sidirodromikanea.blogspot.com