Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Λάρισα: Ομόφωνα αθώος μηχανοδηγός του ΟΣΕ για δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε 47χρονος οδηγός ΙΧ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο 59χρονος οδηγός αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ ο οποίος είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σε αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ όπου έχασε τη ζωή του ένας 47χρονος οδηγός Ι.Χ. από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου 2016 όταν η αμαξοστοιχία που οδηγούσε ο 59χρονος μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο, σε αφύλακτη διάβαση στο ύψος της Χάλκης, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧ.

Στο πλαίσιο της ακροαματική; διαδικασίας, που σε πολλά σημεία εστίασε στην ταχύτητα της αμαξοστοιχίας, αλλά και στη γνησιότητα του ταχογράφου κατέθεσαν πραγματογνώμονες, τεχνικοί σύμβουλοι, στελέχη του ΟΣΕ, αλλά και η σύζυγος του εκλιπόντος.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της χθες πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου σημειώνοντας πως το δυστύχημα «δεν έλαβε χώρα λόγω της ταχύτητας» του τρένου και πως ο μηχανοδηγός κινούνταν με ταχύτητα κοντά στα επιτρεπόμενα όρια. Η Πολιτική Αγωγή αμφισβήτησε τη γνησιότητα του ταχογράφου, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου (σ.σ. δεν παρέστη, αλλά εκπροσωπήθηκε) αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας ότι ο ταχογράφοι ανήκε στην συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο 59xpovos οδηγός αμαξοστοιχία του ΟΣΕ κρίθηκε αθώος.
Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

onlarissa.gr
sidirodromikanea.blogspot.com