Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΟΣΕ απαντά σε ερώτηση σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού Δικτύου.


Απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού Δικτύου της χώρας με νυκτερινή αμαξοστοιχία του βουλευτού Κυριάκου Βελόπουλου, ο ΟΣΕ αναφέρει:

«Απάντηση στην με αριθμό 2634 Ερώτηση στην Βουλή».

ΣΧΕΤ.: α) 9005251/07.02.2022/ΔΙΣΣΑ β) 30908/04.02.2022/ΥΠΟΜΕ

γ) 2634/24.01.2022/Ερώτηση στην Βουλή από τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ

Σε συνέχεια της Ερώτησης στην Βουλή (γ) σχετικό, από τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο, με θέμα την τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού Δικτύου της χώρας με νυκτερινή αμαξοστοιχία που παρέχει υπηρεσία κατάκλισης, σας ενημερώνουμε ότι :

1. Με βάση το άρθρο 7 του ν. 3891/04.11.2010 η αρμοδιότητα για την ανάπτυξη και οργάνωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, σε ό,τι αφορά την συχνότητα των δρομολογίων τις υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, την διαχείριση του τροχαίου υλικού και την τιμολογιακή πολιτική ανήκει στην Σιδηροδρομική Επιχείρηση.

2. Κατόπιν τούτου η αρμοδιότητα για το είδος των υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό Δίκτυο, όπως εν προκειμένω οι υπηρεσίες κατάκλισης, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Σιδ/κής Επι- χείρησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

3. Ο Διαχειριστής Υποδομής, (ΟΣΕ), λαμβάνει υπόψη του οποιοδήποτε αίτημα σιδηροδρομικής επιχείρησης (εν προκειμένω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και εκπονεί πλέγμα δρομολογίων για την εξυπηρέτηση επιβατικής ή εμπορευματικής μεταφοράς εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, συστήματος σιδηροδρομικής υποδομής, και επάρκειας προσωπικού.


Ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος
Σπυρίδων Κ. Πατέρας

sidirodromikanea.blogspot.com