Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Γερμανία: Εργασίες αποκατάστασης μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόναχο.


Τρεις ημέρες μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Schäftlarn, η έρευνα επικεντρώνεται στο ποιος έκανε λάθη. Για το σκοπό αυτό, οι εργασίες καθαρισμού στο σημείο του ατυχήματος ξεκινούν σήμερα.

Νικόλαος Σκριτλής

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW), θα χρησιμοποιηθεί πρώτα ένας γερανός για να προσπαθήσει να αποσπάσει τα σφηνωμένα μεταξύ τους τμήματα.
Στόχος: Ειδική ατμομηχανή για τη ρυμούλκηση αμαξοστοιχιών στο Μόναχο
Οι πρώτες προετοιμασίες για τον καθαρισμό του χώρου του ατυχήματος έγιναν μέσα στη νύχτα: Η THW και η Deutsche Bahn μετέφεραν στύλους και αποσύνδεσαν εναέριες γραμμές.
Τώρα που οι έρευνες της αστυνομίας και της Ομοσπονδιακής Αρχής Σιδηροδρόμων έχουν προς το παρόν ολοκληρωθεί, αρχίζει η ανάπτυξη των μεγάλων γερανών.

Επικεφαλής επιχειρήσεων THW: “Πρόκειται για κάτι πολύπλοκο”

Αρχικά, οι σφηνωμένοι μεταξύ τους συρμοί του S-Bahn πρόκειται να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων της THW, Andres Frank, ένα τρένο της Deutsche Bahn θα πάει στο σημείο του ατυχήματος.
Στη συνέχεια, οι τεχνικοί θα προσπαθήσουν να τοποθετήσουν τα περισσότερα από τα συντρίμμια του τρένου στις ράγες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να ρυμουλκηθούν από την ειδική ατμομηχανή.
Εάν δεν μπορούν να απομακρυνθούν όλα τα συντρίμμια σιδηροδρομικώς, τα υπόλοιπα θα ανυψωθούν με γερανό σε βαρέως τύπου μεταφορείς – από εκεί τα τμήματα των αμαξοστοιχιών θα μεταφερθούν οδικώς. Ο επικεφαλής επιχειρήσεων του THW Frank αποκαλεί την επιχείρηση αυτή “περίπλοκη”.

Η κακοκαιρία “Ylenia” δεν διαταράσσει το πρόγραμμα

Η κακοκαιρία δεν καθυστερεί την αποκατάσταση της λειτουργίας του S-Bahn, λέει ο Andreas Frank, επικεφαλής επιχειρήσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας: “Ο καιρός είναι μαζί μας, ο άνεμος δεν μας ενοχλεί προς το παρόν”. Δεν είναι σαφές το πόσο καιρό θα διαρκέσει η όλη επιχείρηση.

Η γραμμή S-Bahn παραμένει κλειστή, η B11 θα ανοίξει

Σύμφωνα με τον Andreas Frank, ο κλειστός ομοσπονδιακός δρόμος B11 θα επαναλειτουργήσει το απόγευμα. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Höllriegelskreuth και Wolfratshausen.
Μόλις απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα τρένα, θα πρέπει να επιθεωρηθούν οι υποδομές, όπως οι σιδηροτροχιές και οι εναέριες γραμμές, και να αποκατασταθούν οι πιθανές ζημιές.
Οι προαστιακές αμαξοστοιχίες S7 προς Wolfratshausen θα εκτελούν δρομολόγια προς Höllriegelskreuth και θα κάνουν αναστροφή εκεί. Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, μεταξύ Wolfratshausen και Höllriegelskreuth έχει δημιουργηθεί υπηρεσία σιδηροδρομικής αντικατάστασης με λεωφορεία σύμφωνα με σταθερό χρονοδιάγραμμα

Οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να αναζητούν πιθανά στοιχεία για τα αίτια του ατυχήματος. Ο υπουργός Εσωτερικών Joachim Herrmann είχε δηλώσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις τεχνικής βλάβης.
Διεξάγονται επίσης έρευνες για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να υπήρξε ανθρώπινο λάθος.

Ένας νεκρός, 18 τραυματίες

Οι δύο συρμοί του S-Bahn που μετέφεραν συνολικά 95 άτομα συγκρούστηκαν μετωπικά σε μονή γραμμή κατά τη διάρκεια ώρας αιχμής το απόγευμα της Δευτέρας. Ένας επιβάτης σκοτώθηκε, 18 άτομα τραυματίστηκαν, έξι από αυτούς σοβαρά. Επιπλέον 25 άτομα έλαβαν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στον τόπο του ατυχήματος.

grland.info
sidirodromikanea.blogspot.com