Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Η Orient Express επαναφέρει τη «γλυκιά ζωή» στους σιδηροδρόμους της Ευρώπης

Το ιστορικό τρένο έχει αναζωογονηθεί με κομψότητα και ρομαντισμό για να σας βοηθήσει να ερωτευτείτε τα ταξίδια με τρένο

Το ταξίδι με τρένο ήταν πάντα συνώνυμο της τάξης. Σκεφτείτε ταξίδια όπως το Flying Scotsman. ο Χρυσός Αετός από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ. Το Rocky Mountaineer του Δυτικού Καναδά ή ακόμα και το Ghan μεταξύ της Αδελαΐδας και του Δαρβίνου - το καθένα είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένο με εκλεπτυσμένες έννοιες μεγαλείου.

Του Matt Lennon 

Τώρα, ένα άλλο κομμάτι του υπέροχου και κομψού τροχαίου υλικού του κόσμου - το Orient Express - ετοιμάζεται να χτυπήσει ξανά τις γραμμές σε μια ποικιλία ταξιδιών που διασχίζουν την Ιταλία και τα κοντινά μέρη της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια εκτός δράσης.

Τα τρένα Orient Express θα διαθέτουν μια λαμπερή τραπεζαρία.

Ξεκινώντας ξανά το 2023, το σύγχρονο Orient Express La Dolce Vita θα διαθέτει έξι τρένα που το καθένα περιλαμβάνει 11 βαγόνια διακοσμημένα ώστε να αντικατοπτρίζουν την ιστορική αίγλη και την κομψότητα της ιταλικής κουλτούρας της δεκαετίας του 1960.

Αυτές οι σουίτες φαίνονται σχεδόν πολύ καλές για να φύγουν.

Τα τρένα θα εξερευνήσουν διάφορα δρομολόγια που διαρκούν από μία έως τρεις νύχτες, τα περισσότερα από τα οποία ξεκινούν από τον σταθμό Termini της Ρώμης και διασχίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο Trenitalia.
Τα δρομολόγια θα επισκεφθούν 128 σταθμούς σε 14 περιοχές που καλύπτουν διαδρομές από τη Ρώμη προς την Κωνσταντινούπολη, την κροατική πόλη του Σπλιτ και το Παρίσι - το τελευταίο είναι η πόλη όπου ξεκίνησε το όνομα Orient Express στο παρθενικό του ταξίδι στην πόλη τότε γνωστή ως Κωνσταντινούπολη (τώρα Κωνσταντινούπολη). το 1883.
Τα ταξίδια που επισκέπτονται τη Ρώμη θα περιλαμβάνουν επίσης διανυκτέρευση στο πρώτο ξενοδοχείο Orient Express στην περιοχή Πάνθεον της πόλης, το οποίο ανοίγει το 2024.

Το σαλόνι Orient Express θα είναι τέλειο για να πιείτε κοκτέιλ καθώς παρακολουθείτε τον κόσμο να περνάει.

Πριν από την αναχώρηση, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ειδικό σαλόνι Orient Express που σερβίρει αναψυκτικά σε μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Μόλις επιβιβαστούν, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για 12 Deluxe καμπίνες, 18 Σουίτες και μία «Honour Suite». Μια άλλη άμαξα θα προσφέρει ένα αυτοκίνητο φαγητού με τοπικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και υψηλή κουζίνα.

Η πολυτελής «Honour Suite» θα κάθεται στη δική της άμαξα.

Στη συνέχεια, οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινηθούν δίπλα σε ένα «αυτοκίνητο μπαρ» για να απολαύσουν τα ποτά τους ενώ θα τους παρασύρει ένα μεγάλο κοκτέιλ ψυχαγωγίας με πιάνο.
Το ανανεωμένο σιδηροδρομικό ταξίδι Orient Express προέκυψε μέσω μιας επένδυσης από την ξενοδοχειακή εταιρεία Accor, η οποία σκοπεύει να επαναλανσάρει την ιστορική μάρκα 150 ετών και να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της για να συμπεριλάβει μια νέα μάρκα ξενοδοχείου βασισμένη στο κλασικό τρένο.
«Αυτά τα τρένα προσφέρουν ένα νέο όραμα για ταξίδια πολυτελείας που ξεπερνά τη φαντασία μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accor, Σεμπαστιέν Μπαζίν.
Η Accor σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει μια πλάκα ξενοδοχείων που θα φέρουν το όνομα Orient Express , με κάθε ακίνητο να αντλεί έμπνευση από τον εμβληματικό σιδηρόδρομο.
«Εάν πετύχουμε μοιραζόμενοι την ιστορία, οι επισκέπτες θα νιώσουν ότι ανήκουν στον μύθο του Orient Express», λέει ο Guillaume de Saint Lager, εκτελεστικός διευθυντής των ξενοδοχείων Orient Express.
Η De Saint Lager σημειώνει ότι τα ξενοδοχεία θα τοποθετηθούν σε τοποθεσίες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή και θα συνδυάζουν το συνολικό θέμα Orient Express με πινελιές συγκεκριμένου προορισμού.
Πρώτη στάση: το ξενοδοχείο Bangkok Orient Express, όπου ο interior designer Tristan Auer έχει συνδυάσει ταϊλανδέζικο και γαλλικό καλλιτεχνικό στυλ.

Vintage art deco κομψότητα στο ξενοδοχείο Orient Express, Μπανγκόκ.

Η Auer ενσωμάτωσε χαρακτηριστικά, όπως οβάλ παράθυρα με βιτρό και δερμάτινη επένδυση, ενώ διακοσμήσεις με λάκα, μετάξι, κεραμικά και καλαθάκια στο λόμπι θα απηχούν τα διακοσμητικά στοιχεία και τις εργασίες στο ντουλάπι σε μεμονωμένα δωμάτια.

«Είναι δύσκολο γιατί ο καθένας έχει διαφορετική ιδέα για το Orient Express», λέει ο De Saint Lager για να ανταποκριθεί στη φαντασία του κοινού για το μεγαλείο. «Πρέπει να αναφερθούμε στην ιστορία και να μην σπάσουμε ποτέ τη σύνδεση. Εκεί παίρνουμε την αυθεντικότητα αυτού που κάνουμε».

executivetraveller.com
sidirodromikanea.blogspot.com