Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τρένο υψηλής ταχύτητας φτάνει στα βουνά Changbai στη βορειοανατολική Κίνα


Ο σιδηρόδρομος, με σχεδιασμένη ταχύτητα 250 χλμ. την ώρα, θα συντομεύσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ του Πεκίνου και των βουνών Changbai σε 8 ώρες.

Μια νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που φτάνει στους πρόποδες των βουνών Changbai στην επαρχία Jilin της βορειοανατολικής Κίνας τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή.

Βίκυ Καραντζαβέλου

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, στις 7:35 π.μ., ένα ταχύτατο τρένο με αριθμό G9127 αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Changchun στην πρωτεύουσα της επαρχίας Changchun για το σταθμό Changbaishan στα βουνά Changbai, σηματοδοτώντας την έναρξη των επίσημων λειτουργιών αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το γρήγορο αυτό τρένο μεταφέρει τους επιβάτες σε μόνο δύο ώρες και 18 λεπτά από το Changchun στον νεόκτιστο σταθμό Changbaishan που απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα.


Ο σιδηρόδρομος, με σχεδιασμένη ταχύτητα 250 χλμ. την ώρα, θα συντομεύσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ του Πεκίνου και των βουνών Changbai σε 8 ώρες.

“Είναι ένας σιδηροδρομικός σταθμός υψηλής ταχύτητας με υπέροχη γραφική θέα. Στέκομαι στην αίθουσα αναμονής, μπορώ να δω το απέραντο αρχέγονο δάσος”, είπε ο Wang Peng, ένας τουρίστας από το Changchun αφού κατέβηκε στον σταθμό Changbaishan.

Το ορεινό θέρετρο Changbai, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Jilin, φημίζεται για την εκπληκτική λίμνη κρατήρα Tianchi, τα αρχέγονα δάση και πολλά διάσημα γήπεδα σκι. Πέρυσι, το θέρετρο δέχτηκε πάνω από 700.000 τουρίστες.

Ο Geng Deyong, στέλεχος του τουρισμού στην επιτροπή διαχείρισης για την προστασία και την ανάπτυξη του βουνού, είπε ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, με περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένονται κάθε χρόνο.
(φωτό: Xinhua News).

traveldailynews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com