Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Νέα επίθεση κατά επιβάτη σε σταθμό του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα ακόμη περιστατικό απρόκλητης επίθεσης εναντίον επιβάτη, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ της Νέας Υόρκης.

Αυτή τη φορά, θύμα ήταν μια 47χρονη γυναίκα, η οποία βίωσε τον τρόμο εξαιτίας ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος της επιτέθηκε ενώ περίμενε ανυποψίαστη το τρένο, στον σταθμό Κουίνς Πλάζα (Queens Plaza) της γραμμής Ε, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Όπως αναφέρει το NYPD, όλα συνέβησαν στις 6 το απόγευμα, όταν ο άνδρας αυτός την πλησίασε και την γρονθοκόπησε επανειλημμένως, δίχως νωρίτερα να έχουν οποιουδήποτε είδους οπτική επαφή.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο δράστης αποχώρησε από τον σταθμό με τα πόδια, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 47χρονη, τρομοκρατημένη, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «New York Presbyterian», στο Κουίνς, με σπασμένη μύτη και μελανιές στο πρόσωπο. Οπως έγινε γνωστό, ο δράστης δεν εξύβρισε, ούτε μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία σημειώνονται απρόκλητες επιθέσεις στους σταθμούς μετρό στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ. Χαρακτηριστικά είναι δυο περιστατικά που καταγράφηκαν τον περασμένο Μάιο. Το πρώτο, στις 4 Μαϊου στις 12:45 μετά το μεσημέρι, στον σταθμό της Κουίνσμπορο Πλάζα (Queensboro Plaza) όταν μια 56χρονη γρονθοκοπήθηκε από έναν άνδρα στο τρένο της γραμμής 7, ο οποίος, στη συνέχεια, απέσπασε και το κινητό της τηλέφωνο.

Λίγες ημέρες αργότερα, σε έναν άλλον σταθμό του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, είχε σημειωθεί μια άλλη, πιο επικίνδυνη επίθεση, αυτή τη φορά με θύμα έναν 35χρονο Ασιάτη. Το περιστατικό καταγράφηκε σε έναν άλλον σταθμό του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, αυτόν της Κουίνσμπριτζ (21 Street - Queensbridge), όταν ένας άγνωστος έσπρωξε το θύμα στις γραμμές, σε μια απρόκλητη επίθεση στις 7:45 το πρωί.

Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί στο κύμα «ασιατικού μίσους» που βρισκόταν σε έξαρση στη Νέα Υόρκη, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

ekirikas.com
sidirodromikanea.blogspot.com