Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. Μεταφορών Γ. Ξιφαρά στον ΟΣΕΘ.

Τα σημαντικότερα συγκοινωνιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Γιάννη Τόσκα.
Ο κ. Ξιφαράς, στο πλαίσιο της έλευσής του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τον ΟΣΕΘ, αποδεικνύοντας εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συγκοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον ΟΣΕΘ.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν:

- Η άμεση προώθηση της υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ του ΟΣΕΘ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για τη συνέχιση για ένα ακόμη 18μηνο του έργου έξι περιαστικών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίες καλύπτουν συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των Δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά.

- Η ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, από τον Σεπτέμβριο, με επιπλέον 80 λεωφορεία, μέσω leasing, για τα οποία δόθηκε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και η ενίσχυση της εποπτείας του συγκοινωνιακού έργου εκ μέρους του ΟΣΕΘ.

- Ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την εύρυθμη χρηματοδότηση και περαιτέρω στήριξη του έργου του ΟΣΕΘ.

- Το μεγάλο έργο του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τηλεματικής και Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τον ΟΣΕΘ», το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, προετοιμάζοντας τις διαδικασίες για να περάσουν οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης σε μία νέα, ψηφιακή εποχή, με ένα προηγμένο σύστημα τηλεματικής, ποιοτικής λειτουργίας και πληροφόρησης, καθώς και με ενιαίο, αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου για όλα τα ΜΜΜ.

- Η προμήθεια και ένταξη σύγχρονων, «καθαρών» -δηλαδή ηλεκτρικών- λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.

- Η προώθηση προτάσεων και συνεργειών για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη της εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ.

sidirodromikanea