Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

“Όχι” από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για το πάρκινγκ πίσω από τον σταθμό.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για χρήση του χώρου από τους δημότες, ήρθε πρόχειρα και ίσως ναυαγήσει, λέει η αντιπολίτευση
Για τη διαφωνία της ΓΑΙΑΟΣΕ να παραχωρήσει έκταση πίσω από τον σταθμό του ΟΣΕ προκειμένου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να το διαμορφώσει καταλλήλως και να το αποδώσει σε δημότες και επισκέπτες ως χώρο στάθμευσης, σε μία περιοχή που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, κάνει λόγο η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” σε ανακοίνωσή της. Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα.

Η ανακοίνωση:
“Με εκείνο το πάρκινγκ εκεί πίσω από τον σταθμό δεν υπάρχει κάποιο νέο και κάποια εξέλιξη.
Έφεραν εσπευσμένα και πρόχειρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για τα όσα ορίζει η Νομοθεσία και έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια.
Ένα όμως από τα βασικά σημεία στα οποία οφείλεται η καθυστέρηση και ίσως το ναυάγιο της ιδέας, είναι η διαφωνία της Διοίκησης της ΓΑΙΟΣΕ όσον αφορά την παραχώρηση του χώρου και τη χρήση του ως χώρου στάθμευσης.
Στο χώρο πραγματοποιείται συχνά φορτωεκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με βαριά οχήματα και έτσι προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας.
Ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα η παράταξή μας ψήφισε θετικά μεν, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας δε.
Είναι απορίας άξιο όμως, πώς ο κ. Ζαμπούκης φέρνει προς συζήτηση ένα τέτοιο θέμα χωρίς πριν να έχει την ομόφωνη συγκατάθεση της Διοίκησης του φορέα που κατέχει το χώρο.
Άλλη μια περίπτωση λοιπόν προχειρότητας και εντυπωσιασμού”.
gnomionline.gr
sidirodromikanea