Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Το πρώτο τρένο υδρογόνου της Ισπανίας με τεχνολογία Hexagon Purus.

Το πρώτο πράσινο πρωτότυπο τρένο της Ισπανίας με υδρογόνο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2023, θα διαθέτει τεχνολογία Hexagon Purus.

Αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή αμαξοστοιχιών Talgo και ονομάζεται Vittal-One, το τρένο θα χρησιμεύσει ως σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τεχνολογίες υδρογόνου στο Ιβηρικό Νοτιοδυτικό Σιδηρόδρομο.

Το Hexagon Purus έχει επιλεγεί για την παροχή κυλίνδρων υψηλής πίεσης για το πρωτότυπο τρένο.
«Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 πετρελαιοκίνητα τρένα σε λειτουργία σε όλη την Ευρώπη, τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν τα επόμενα 15 χρόνια», δήλωσε ο Michael Kleschinski, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Hexagon Purus.
"Για αποστάσεις μεταξύ 400-800 χλμ., Τα τρένα με υδρογόνο είναι μια έξυπνη λύση για τη μείωση των τοπικών εκπομπών χωρίς να επιβαρύνεται το υψηλό κόστος ηλεκτροδότησης των διαδρομών."
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των λύσεων που απαιτούνται για αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση στις δημόσιες συγκοινωνίες.»
Ο Emilio García, Διευθυντής Καινοτομίας στο Talgo, πρόσθεσε: «Το πράσινο υδρογόνο δεν είναι πλέον το μέλλον, είναι πραγματικότητα».
«Η εκκίνηση των αμαξοστοιχιών υδρογόνου όπως το Talgo's Vittal-One θα βελτιώσει την κινητικότητα στη χώρα μας σε συνδυασμό με το περιβάλλον, καθώς θα καταστήσει δυνατή την αξιοποίηση των μη ηλεκτροκίνητων ισπανικών γραμμών, μειώνοντας παράλληλα τον άνθρακα."

https://www.h2-view.com/story/spains-first-hydrogen-train-to-feature-hexagon-purus-technology/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης