Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Λάρισα: Κοινό «μέτωπο» διεκδίκησης λύσεων από τον ΟΣΕ.

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης λύσεων από τον ΟΣΕ, για τα προβλήματα που δημιουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στη Λάρισα, συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Οι τρεις λύσεις που μπαίνουν στο τραπέζι και αφορούν στο βόρειο κομμάτι της πόλης, είναι υπογειοποίηση, βύθιση ή παράκαμψη των σιδηροδρομικών γραμμών, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, να σημειώνει πως «ο ΟΣΕ προσεγγίζει θετικά την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογη μελέτη…».

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με στελέχη της νέας διοίκησης του ΟΣΕ στην Αθήνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει βούληση από τον ΟΣΕ να αναζητήσει λύσεις και θα συνεχιστούν οι επαφές. Αν δεν υπάρξει μια μελετητική προσέγγιση από τον ΟΣΕ σε μια από τις λύσεις υπογειοποίησης, βύθισης ή παράκαμψης, το ο Δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσει σε σύνταξη δικής του μελέτης…»

Να σημειωθεί ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τον ΟΣΕ και στόχο να καταλήξει το Σώμα σε μια κοινή αποδεκτή λύση πάνω στην οποία θα επιδιώξει η πόλη τη δέσμευση του ΟΣΕ.

Πηγή: Λένα Κισσάβου Ελευθερία
magnesianews.gr