Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Το 2021 ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων

Μετά από ένα δύσκολο 2020, το 2021 ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να προβάλει τα οφέλη του σιδηροδρόμου ως ενός βιώσιμου, έξυπνου και ασφαλούς μέσου μεταφοράς.

Η Adina Vălean, Ευρωπαϊκή Επίτροπος Μεταφορών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μελλοντική μας κινητικότητα πρέπει να είναι βιώσιμη, ασφαλής, άνετη και προσιτή. Το τρένο προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα! Το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά αυτόν τον τρόπο μεταφοράς.

Μέσα από μια ποικιλία δράσεων, θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να βοηθήσουμε τον σιδηροδρόμο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων.»

Η χρονιά θα περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών όπως ειδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και εκστρατείες – για την προώθηση των σιδηροδρόμων ως τον πιο βιώσιμο και καινοτόμο τρόπο μεταφοράς, καθώς και υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων του 2050 που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και επισημαίνονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

▪️Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και τι σημαίνει για τον ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τομέα από τον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης https://bit.ly/3o2WEv0


prlogos.gr