Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Το Πάρκο του ΟΣΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της Τετάρτης από συμβούλους της αντιπολίτευσης έγιναν ερωτήσεις για την κατάσταση των βαγονιών στο Πάρκο του ΟΣΕ, θέμα που είχαμε αναδείξει με ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες.
Απάντηση για το ζήτημα έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας. Όπως έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, τα βαγόνια έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, που με τη σειρά τους θα έχουν την υποχρέωση να διαμορφώσουν κατάλληλα το εσωτερικό, ενώ το εξωτερικό θα το αναλάβει ο Δήμος.

Το ερώτημα, όμως, που θέτουμε εμείς είναι πότε και πώς θα γίνει αυτό από την πλευρά του Δήμου. Όταν είχαμε δημοσιεύσει το θέμα, μεταξύ άλλων υπήρχε σχόλιο στο Facebook για σύλλογο- μάλιστα αναφέρθηκε στο Δ.Σ.- που, αφού παρέλαβε το βαγόνι, αποφάσισε να το φτιάξει και εξωτερικά, ωστόσο με λύπη τους οι άνθρωποί του είδαν την επόμενη κόλας μέρα το τρένο που τους έχει παραχωρηθεί να είναι βαμμένο με σπρέι.

Όπως γίνεται κατανοητό, το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και δεν αποτελεί λύση το να δοθούν τα βαγόνια σε συλλόγους και ο Δήμος να αναλάβει τον εξωτερικό ευπρεπισμό τους. Το πρόβλημα εστιάζεται, κυρίως, στη φύλαξη του χώρου και στο πώς τέτοιες ενέργειες μπορούν να αποτραπούν.
Π.Μπ.

tharrosnews.gr