Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ταξίδια και στυλ πολυτελείας με το Belmond Venice Simplon-Orient-Express.

Το εξωτερικό του Belmond Venice Simplon-Orient-Express

Υπάρχει κάτι για πολυτελή ταξίδια που είναι απλά ρομαντικά. Ίσως είναι το αργό ταξίδι στην ιστορία σε μια εποχή πριν από την τεχνολογία, η αίγλη της Χρυσής Εποχής του εσωτερικού σχεδιασμού και του βραδινού φορέματος, ή ακόμα και οι αναφορές της Agatha Christie σε κάθε γωνιά και cranny που κάνουν το τέχνασμα.

Πρέπει, εξάλλου, να υπάρχει λόγος ότι αυτό το είδος ταξιδιού φαίνεται να προορίζεται για ζεύξη: μήνα του μέλιτος, επετείους, εκπλήξεις γενεθλίων, ένα μέσο για να αναζωπυρώσει αυτή τη σπίθα. Ανεξάρτητα, μια εμπειρία στο βαγόνι που κοιμάται είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Και το πιο εμβληματικό (αυτό στο οποίο η Christie βασίστηκε στο μυθιστόρημά της Murder στο Orient Express το 1934), το Belmond Venice Simplon-Orient-Express , είναι σαν να ζεις σε ένα μουσείο αντίκα, όπου οι λευκοί γάντζοι είναι όλοι μέρος έκθεμα.

Ένα από τα τρία εστιατόρια στο Venice Simplon-Orient-Express

Όταν το προτιμώμενο μέσο ταξιδιού για αριστοκράτες μεταξύ Παρισιού και Κωνσταντινούπολης, το Venice Simplon-Orient-Express εισάγει τώρα πέντε νέα σημεία επιβίβασης και τρία νέα Grand Suites (διπλασιάζοντας το σύνολο). Για πρώτη φορά από τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Γενεύη, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ, οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν στις 17 αναπαλαιωμένες αρτ ντεκό άμαξες του τρένου για να ζήσουν ευρωπαϊκές διαδρομές Grand Tour μέσω διαφορετικού φακού. Σκεφτείτε: θέα στις βουκολικές ιταλικές λίμνες και τις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις από την άνεση μιας ιδιωτικής άμαξας ή ένα εκπληκτικό ταξίδι έξι ημερών από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη. Ορισμένα πακέτα προσφέρουν διαμονή στο τρένο, σε συνδυασμό με επιλογές για τους επιβάτες να διανυκτερεύσουν σε συγκεκριμένα καταλύματα Belmond στη Φλωρεντία και την Τοσκάνη.

Σουίτα 

Επιπλέον, οι σουίτες μυθιστορήματος - Βιέννη, Βουδαπέστη και Πράγα - βρίσκονται στο παλαιότερο βαγόνι του τρένου, που χρονολογείται από το 1926. Οι σουίτες εκπέμπουν τη δεκαετία του '20 στο σχεδιασμό τους, οι σουίτες εκπέμπουν πολυτελή μαρκετερί με σαφή έμπνευση από την περιπέτεια και το στυλ του καθενός, από τους προορισμούς που υφαίνουν. Το καθένα έχει το δικό του ιδιωτικό μπάνιο με ντους, διπλά κρεβάτια και (ένα χαρακτηριστικό που μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο μέρος) ένα σαλόνι με ενδοδαπέδια θέρμανση. Και φυσικά, κάθε σουίτα διαθέτει τη δική της καμπίνα επιμελητής, απεριόριστη σαμπάνια και ιδιωτική κουζίνα Μεταφέροντας τους επισκέπτες στη χρυσή εποχή των πολυτελών ταξιδιών, ένα ταξίδι στο Venice Simplon-Orient-Express είναι ακριβώς το είδος της ρομαντικής απόδρασης - σε συνδυασμό ή όχι - χρειαζόμαστε φέτος.

Annie Davidson

forbes.com/sites/anniedavidson/2021/01/28/the-sleeper-train-that-inspired-murder-on-the-orient-express-is-getting-some-major-updates/?sh=797fc3d9821c

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης