Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δεύτερη παρτίδα αναδρομικών τον Δεκέμβριο - Ποιοί είναι οι δικαιούχοι.

Το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη συμπληρωματική αποπληρωμή αναδρομικών έως το τέλος Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους που έλαβαν μικρότερο ποσό οφειλόμενων αναδρομικών από αυτό που δικαιούνται.
Πρόκειται για την ειδική περίπτωση συνταξιούχων που πληρώθηκαν πρώτη φορά την κύρια σύνταξή τους μετά τον Ιούνιο του 2015 αλλά είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης έως τον Μάιο του 2016.

 Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, από όποιο Ταμείο κι αν προέρχονται, του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, είτε δεν έλαβαν αναδρομικά ενώ δικαιούνται είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται. Οι διαφορές αυτές θα εντοπιστούν και τις επόμενες ημέρες σε κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους Δημοσίου, ΔΕΗ, ναυτικούς κ.ά.

Εντός αυτής της ειδικής ομάδας συνταξιούχων υπάρχουν δύο ταχύτητες:

Οσοι έλαβαν για πρώτη φορά τη μηνιαία σύνταξή τους εντός της περιόδου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 έλαβαν ή θα λάβουν με την πληρωμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τμήμα των αναδρομικών που δικαιούνται και θα λάβουν το υπόλοιπο στη συμπληρωματική πληρωμή που θα έρθει σε δεύτερο χρόνο και έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, συνταξιούχος που πληρώθηκε πρώτη φορά τη σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2016 έλαβε αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριος – Μάιος 2016. Του οφείλονται οι μήνες Ιούλιος – Δεκέμβριος 2015, τους οποίους θα λάβει σε δεύτερη πληρωμή έως 31/12.

Οσοι πληρώθηκαν για πρώτη φορά τη σύνταξή τους μετά τον Μάιο του 2016 αλλά είχαν υποβάλει αίτηση νωρίτερα δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά τώρα. Εφόσον είχαν τις αντισυνταγματικές περικοπές και δικαιούνται αναδρομικά, θα λάβουν το συνολικό ποσό που δικαιούνται σε επόμενη πληρωμή και έως 31/12.

 iPaidia.gr