Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Σε ΦΕΚ οι αποζημιώσεις ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τουριστικών λεωφορείων για τον κορονοιό.

Η αποζημίωση αφορά το 35% των θέσεων που παρέμεναν κενές στα δρομολόγια του περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου

Με 48,7 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθούν τα ΚΤΕΛ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα τουριστικά λεωφορεία για τις κενές θέσεις που είχαν υποχρεωθεί να διατηρούν στα δρομολόγιά τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, όπως είχε ήδη γράψει το «ethnos.gr» από τις 2 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ΚΤΕΛ - Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, ανέρχονται σε 48.781.991 ευρώ και προβλέπονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Τουρισμού, Θεοχάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, για τα αστικά λεωφορεία αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 4.001.109,00 ευρώ.

Για τα υπεραστικά λεωφορεία, αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 15.786.610,00 ευρώ.

Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 7.986.972,00 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 21.007.300 ευρώ.

Μαρία Λιλιοπούλου
ethnos.gr