Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Υπάλληλοι με συνείδηση του καθήκοντος αντί να διακρίνονται τιμωρούνται και με πρόστιμο;

Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης
Άλλη μια «παγκόσμια πρωτιά» για την Τρενοσέ: Από τη μια κόβει δρομολόγια, λόγω μείωσης του επιβατικού κοινού και εξαιτίας του πρόσφατου "λοκντάουν" για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19, αλλά από την άλλη αρνείται με ανεξήγητο πείσμα να ενισχύσει σε θέσεις και βαγόνια τα δρομολόγια στα οποία υπάρχει υψηλή επιβατική κίνηση!
Πρόστιμο πληροφορηθήκαμε ότι "κόπηκε" σε υπάλληλο της Τρενοσέ και συγκεκριμένα ελεγκτή(!), ο οποίος αποφάσισε να μην εγκαταλείψει κάποιους (ταλαίπωρους) επιβάτες του προαστιακού μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης στις αποβάθρες έρημων σταθμών στη μέση του πουθενά (λ.χ. Ευαγγελισμός, Ραψάνη, Λιτόχωρο, Αιγίνιο κ.λπ.).
Κανονικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος ελεγκτής θα έπρεπε να παρασημοφορηθεί και να διακριθεί για το ότι προτίμησε να εξυπηρετήσει τους επιβάτες από το να τους εγκατέλειπε στη μέση της ερημιάς. Ευελπιστώ ότι οι μεν σιδ/κόι συνδικαλιστικοί φορείς και σύλλογοι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον συνάδελφό τους, η δε Τρενοσέ αφενός θα καταβάλει στον εργαζόμενο το επιβληθέν πρόστιμο, αφετέρου θα προσθέσει τα επιπλέον οχήματα σε όσους συρμούς συνεχίζουν να δρομολογούνται μέσα στην χρονική περίοδο της απαγόρευσης, ώστε να μην δοθεί εκ νέου η ευκαιρία στους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς να επαναλάβουν, να χρεώσουν δηλαδή με πρόστιμο υπαλλήλους οι οποίοι όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά υπερβάλλουν εαυτόν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Θα αναμένουμε λοιπόν κάποια ανακοίνωση των ελληνικών σιδ/κών εταιρειών και η κάλυψη του εν λόγω υπαλλήλου από αυτές. 

Με εκτίμηση 
Σ. Βενέτης