Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η Alstom κερδίζει συμβόλαιο 160 εκατ. Ευρώ για την παράδοση αμαξοστοιχιών υδρογόνου στην Ιταλία.

Ο Γάλλος κατασκευαστής τροχαίου υλικού Alstom έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο 160 εκατ. Ευρώ για την παράδοση έξι αμαξοστοιχιών κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην Ιταλία.

Η Ferrovie Nord Milano (FNM), μια εταιρεία δημόσιων μεταφορών που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας, θα προμηθεύσει οχήματα νέας τεχνολογίας καθώς εστιάζει στις πράσινες σιδηροδρομικές μεταφορές.

Τα τρένα θα βασίζονται στην περιφερειακή πλατφόρμα τρένων της Alstom Coradia Stream και θα είναι εξοπλισμένα με την ίδια τεχνολογία προώθησης κυψελών καυσίμου που εμφανίζεται στα οχήματα Coradia iLint.
Όλες οι μονάδες θα κατασκευαστούν τοπικά. Ο ιστότοπος της Alstom στο Savigliano θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη έργων και το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής και της πιστοποίησης, ενώ ο ιστότοπος της Μπολόνια θα παρέχει τα ενσωματωμένα συστήματα σηματοδότησης.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την επιλογή οκτώ επιπλέον μονάδων.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Alstom Europe, Gian Luca Erbacci, δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που εισάγουμε τεχνολογία αμαξοστοιχιών υδρογόνου στην Ιταλία και αναγνωρίζουμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο Ιταλός πελάτης μας.
«Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τον ρόλο της Alstom στον καθορισμό του μέλλοντος της κινητικότητας. Αυτά τα τρένα, μαζί με το Coradia iLint που έχουν ήδη αποδειχθεί σε εμπορικές υπηρεσίες στη Γερμανία, αντιπροσωπεύουν ένα άλλο σημαντικό βήμα στη μετάβαση προς παγκόσμια βιώσιμα συστήματα μεταφορών.
«Παίρνω αυτήν την ευκαιρία για να συγχαρώ τη FNM για την απόδειξη ότι είναι ηγέτης σε αυτόν τον τομέα».

railway-technology.com/news/alstom-contract-hydrogen-trains-italy/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης