Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πάτρα: Δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις για τη διάβαση στο Ακταίο.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ακταίου, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι η υπόγεια διάβαση που προβλέπεται για την επικοινωνία εντός της κοινότητας (στην κεντρική οδό Ποσειδώνος) είναι για άτομα με μικρό μπόι. Ανάλογο έργο έχει γίνει στον Ψαθόπυργο.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων έχουν επικοινωνήσει με την ΕΡΓΟΣΕ και έλαβαν την ενημέρωση ότι το ύψος της διάβασης ορίζεται στα 2,60 μέτρα. Αυτό αποτρέπει όμως την διέλευση μικρών φορτηγών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων, λεωφορείων κ.ά.
Για το ζήτημα συνεδρίασε εκτάκτως η τοπική κοινότητα του Ακταίου με πρωτοβουλία του προέδρου, Δημήτρη Καραΐσκου, και αποφάσισε να ζητήσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής, που συνεδρίασε χθες για να συζητήσει την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επιβάλουν τα σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή, να τα απορρίψουν ή να αναβάλουν τη λήψη απόφασης.
Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποφάσισε τελικά να αναβάλει το θέμα και να προσπαθήσει να έλθει σε επικοινωνία με την ΕΡΓΟΣΕ για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Είναι όμως απορίας άξιο αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η ΕΡΓΟΣΕ έχει σε εκκρεμότητα και άλλες απαντήσεις προς τον Δήμο Πατρέων για το σύγχρονο τρένο…
Η υπομονή των κατοίκων του Ακταίου έχει εξαντληθεί και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βλέποντας ότι μετά από τα τοιχία που κατασκευάστηκαν στην κοινότητα και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό του χωριού.

Μ.Β.

pelop.gr