Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Συνεχίζονται οι εργασίες αξιοποίησης των αποθηκών ΟΣΕ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.


Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αξιοποίησης των αποθηκών ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται και στο χώρο της Αποθήκης 2, ο οποίος θα μετατραπεί σε κατάστημα εστίασης – καφέ αναψυκτήριο.
Ειδικότερα, τελείωσαν οι εργασίες εκσκαφής και τα συνεργεία προχωρούν στις υπόλοιπες εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ ενώ το έργο της αξιοποίησης των τριών Αποθηκών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξανδρούπολης, και έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 36 μήνες.

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει σε προηγούμενη δήλωση του στο evros24 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Κυριάκος Αραμπατζής, έχουν περάσει έξι μήνες από την έναρξη της εργολαβίας, και ευελπιστεί ότι τα έργα θα τελειώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Οι Αποθήκες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Σύμβαση του έργου που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2019 με τίτλο «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι – Αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης των Αποθηκών 1 & 3 σε έκθεση πώληση – κινηματοθέατρο και ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση 2 με χρήση συνάθροιση κοινού (Χώροι εστίασης – Καφέ)», στην Αποθήκη 1 θα γίνουν εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της εξωτερικής όψης του κτιρίου καθώς και εργασίες εσωτερικής διαρρύθμισής του. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο θα φιλοξενήσει εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία καθώς και μια έκθεση-αγορά τοπικών προϊόντων.

Στη θέση της Αποθήκης 2, που έχει καταρρεύσει θα κατασκευαστεί ένα καινούριο διώροφο κτίριο το οποίο θα έχει την ίδια μορφή με το παλαιό. Θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εστίασης και καφέ.

Στα όρια της Αποθήκης 3, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει, θα κτιστεί ένα νέο διώροφο κτίριο, με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τμήματος της αποθήκης που σώζεται.


Νικήτας Διαμαντόπουλος
evros24.gr