Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ειδικό τρένο παρουσιάστηκε στο Χοκάιντο με αφορμή τα 140 χρόνια λειτουργίας του τοπικού σιδηροδρόμου.

Η Hokkaido Railway Co. παρουσίασε τη Δευτέρα ένα νέο ειδικό τρένο πολλαπλών χρήσεων για να γιορτάσει την 140η επέτειο του σιδηροδρόμου στο βορειότερο νησί της Ιαπωνίας.

Το τρένο Express Hamanasu, που πήρε το όνομά του από το Ramanas rose, σύμβολο του Χοκάιντο, θα τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο και θα χρησιμεύσει τόσο ως τρένο για αξιοθέατα όσο και ως ειδικό τρένο κατά τη διάρκεια πολυσύχναστων εποχών, δήλωσε η σιδηροδρομική εταιρεία.
 Το μπροστινό μέρος της αμαξοστοιχίας βαμμένο σε ροζ χρώμα -τριαντάφυλλο Ramanas, η αμαξοστοιχία διαθέτει  μπροστά πέντε βαγόνια που έχουν, χώρο καθιστικού, ιδιωτικό διαμέρισμα με θερμαινόμενο τραπέζι "kotatsu" με βυθισμένο δάπεδο και περίπτερο για να πουλήσει τοπικές σπεσιαλιτέ.

Οι άλλες τέσσερις άμαξες μπορούν να μεταφέρουν έως περίπου 800 επιβάτες. Όλα τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με πρίζες και διατίθενται ασύρματες συνδέσεις στο internet σε όλα τα βαγόνια.

Στο πλαίσιο των σχεδίων για τον εορτασμό της 140ης επετείου του σιδηροδρόμου του Χοκάιντο, οι νέες άμαξες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 17 Οκτωβρίου για μια ομαδική περιοδεία με θέμα την ιστορία της μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος και άνθρακα από ορυχεία σε λιμάνια, δήλωσε εκπρόσωπος του Σιδηροδρόμου του Χοκάιντο.

"Ελπίζουμε ότι αυτό το τρένο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους θαυμαστές ως μια μικρή υπενθύμιση της ιστορίας του τοπικού σιδηροδρόμου", δήλωσε η εκπρόσωπος.

english.kyodonews.net

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης