Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αναδρομικά: Οι τελικές αυξήσεις και τα ποσά για 900.000 κύριες συντάξεις (πίνακες)

Πίνακες για τα αναδρομικά και τα τελικά ποσά των συντάξεων που θα δουν στους λογαριασμούς τους 900.000 συνταξιούχοι

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκεται η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους εντός του φθινοπώρου, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στο τραπέζι υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για την αποπληρωμή των επίμαχων ποσών, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους:
Καταβολή του συνολικού ποσού εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους εντός του φθινοπώρου, πιθανότατα προς τον Οκτώβρη ή τα τέλη Σεπτέμβρη. 
Καταβολή του 50% του συνολικού ποσού σε όλους - συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - εντός του φθινοπώρου, δηλαδή Οκτώβρη ή τέλη Σεπτέμβρη και του υπόλοιπου 50% τον Δεκέμβρη. 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες όλο το προηγούμενο διάστημα τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, θέλει να κινηθεί σε ένα περιβάλλον χρηστής διοίκησης και ο τρόπος που θα καταβληθούν τα αναδρομικά θα είναι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας και της οικονομίας.

Τα αναδρομικά που δίνονται τώρα αφορούν τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ εκτός του λογαριασμού μένουν δώρα και επικουρικές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει πως θα δώσει τώρα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους είτε προέρχονται από το Δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να περιμένει απαραίτητα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είναι το αρμόδιο δικαστήριο για τους συνταξιούχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει πίνακες στους οποίους αναλύει το ποσό της αύξησης που θα δουν στην τσέπη τους οι τόσο οι συνταξιούχοι του παλαιού όσο και του νέου συστήματος, στο σύνολό τους 900.000 δικαιούχοι, καθώς επίσης και τα ποσοστά αναπλήρωσης σε κάθε περίπτωση. 

Ελεύθερος Τύπος
Ελεύθερος Τύπος
Ελεύθερος Τύπος
Ελεύθερος Τύπος
Ελεύθερος Τύπος

ethnos.gr