Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η φόρτωση του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού σε τρένο στο λιμάνι.

Λίγο μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, ξεκίνησε η φόρτωση του στρατιωτικού υλικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.

Το γερμανικό τρένο που έχει επιλεγεί για την μεταφορά πάνω από 300 οχημάτων διαφόρων ειδών, αρμάτων και άλλων της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της «21 Theater Sustainment Command», μπήκε μέσα στο λιμάνι και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Evrow-news.gr άρχισε η φόρτωση του στρατιωτικού υλικού για την άσκηση “Atlantic Resolve 2020”.
Νωρίτερα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ενημέρωσαν τόσο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα όσο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους άλλους επίσημους, για το υλικό που έφεραν και θα μεταφερθεί στη Ρουμανία.
Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε η φόρτωση του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού σε τρένο στο λιμάνι
Να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του λιμένα Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιείται μαζί συνδυασμένη μεταφορά πλοίου-τρένου, επανεργοποιώντας το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού Έβρου και διασφαλίζοντας για τον λιμάνι ικανό στρατηγικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.


evros-news.gr