Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Νέος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των αποθηκών στον ΟΣΕ.

Σε επανάληψη του διαγωνισμού για τις πρώην αποθήκες της ΕΑΣΤ στον ΟΣΕ, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έναν ακόμη χώρο πολιτισμού που δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων, παρέχοντας τη δυνατότητα έκφρασης σε περισσότερα είδη μουσικής, αλλά και στην εικαστική έκφραση, με τη δημιουργία ενιαίας πινακοθήκης.

Οι συγκεκριμένες αποθήκες αγοράστηκαν σταδιακά από τον Δήμο Τρικκαίων και η μετατροπή τους σε χώρο πολιτισμού εγκρίθηκε το 2018. Με προϋπολογισμό 1.900.000 € από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει έναν χώρο πολιτισμού για τις δύο αποθήκες, πολύ σημαντικό και ενιαίο.


Ο δεύτερος κατά σειρά διαγωνισμός αφορά στην ανάδειξη αναδόχου της μελέτης «Οριστική αρχιτεκτονική, στατική και η/μ μελέτη για το έργο με τίτλο “Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού”» και έχει προϋπολογισμό 219.556,60€ χωρίς ΦΠΑ.

Σκοπός της μελέτης είναι η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων προπαρασκευαστικών ενεργειών και η απόκτηση των σχετικών αδειοδοτήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η μελετητική ωριμότητα για την υλοποίηση του κυρίως έργου για την επανάχρηση των δύο αποθηκών που σήμερα παραμένουν ανενεργές. 

Οι δύο αποθήκες, συνολικού εμβαδού 1.760 τ.μ., θα αποτελούν εμβληματικό χώρο πολιτισμού, λίγα μέτρα μακριά από τον Μύλο Ματσόπουλου (και τον Μύλο των Ξωτικών).


Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα προχωρήσουν τα άλλα δύο έργα: 

- Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες στις δύο αποθήκες.

Στη μία αποθήκη, εμβαδού 830,06 μ2:

1. θα γίνονται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,

2. δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,

3. δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,

4. δημουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Στη δεύτερη αποθήκη, εμβαδού 927,56 m2, δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

trikalaenimerosi.gr