Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Τραμ Πειραιά:Το κτίριο που στέκεται… εμπόδιο.

Θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα της γραμμής του Τραμ στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου αλλά και υπόλοιπα στο έργο.

Να θυμίσουμε Μπάτης-ΣΕΦ, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 16 Μαρτίου 2020 προγραμματισμο της Περιφέρειας Αττικής ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για την αποξήλωση των γραμμών, των Η/Μ και των σταθμών στο τμήμα αυτό και την μετατόπιση τους σύμφωνα με τις προδιάγραφές του έργουυ ανάπλασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικά το έργο προέβλεπε 45 ημέρες κατασκευαστικών εργασιών και επιπλέον 15 ημέρες δοκιμών, λόγω της πανδημίας του covid-19, τα έργα πήγαν χρονικά πίσω.

Πλέον εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ο νέος στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα, η γραμμή να κουμπώσει εκατέρωθεν με την υφιστάμενη γραμμή και να δοθεί για επανέναρξη της εμπορικής λειτουργίας μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Σημειωτέον πως στα έργα περιλαμβάνεται η καθαίρεση και ανακατασκευή των στάσεων «Τζιτζιφιές», «Καλλιθέα» σε νέα θέση.

Το κτίριο που στέκεται εμπόδιο

Το μεγάλο ζητούμενο από τα παραπάνω έργα είναι η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Τραμ από το Φάληρο στον Πειραιά. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο η ΣΤΑΣΥ ήταν στο “παρά πέντε” από την παραλαβή του τμήματος από την Αττικό Μετρό.


peiraiotika.gr