Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ο αριθμός των κινεζικών ευρωπαϊκών εμπορευματικών αμαξοστοιχιών αυξήθηκε 48 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος


Ο αριθμός των σινο-ευρωπαϊκών εμπορευματικών αμαξοστοιχιών σημείωσε νέο ρεκόρ φτάνοντας τα 43 τον Μάιο, αύξηση 1,033 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τη χθεσινή χθεσινή δήλωση της διοίκησης της China State Railway Group.

Ο όγκος των εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν  αυξήθηκε επίσης κατά 48% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των τρένων που αναχωρούν από την Κίνα αυξήθηκε κατά 47 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι και έφτασε τα 556 τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός των επιστρεφόμενων τρένων αυξήθηκε κατά 39 τοις εκατό και έφτασε τα 447. Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταφοράς μεταξύ Κίνας και Ευρώπης δημιούργησαν ένα σημαντικό κανάλι logistics σε αυτήν την περίοδο όσον αφορά τη διασφάλιση της ρευστότητας των αγορών. Επειδή οι αεροπορικές, οι θαλάσσιες και οι οδικές μεταφορές επηρεάζονται σοβαρά από τη νέα επιδημία του κορωνοϊού.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές έπαιξαν επίσης ζωτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή καταπολέμηση των πανδημιών, καθώς η Κίνα έστειλε μεγάλες ποσότητες ιατρικών προμηθειών, όπως μάσκες προσώπου και γυαλιά, στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, τον Μάιο, 9.381 εκατομμύρια προϊόντα βάρους 1,2 τόνων εστάλησαν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία σιδηροδρομικώς.

Κινέζικο διεθνές ραδιόφωνο
raillynews.com