Ξεκίνησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη το πρώτο δρομολόγιο προς Φλώρινα, σηματοδοτώντας την επαναφορά της σιδηροδρομικής σύνδεσης μετά από διακοπή που διήρκεσε περισσότερα από τρία χρόνια.
Το τρένο μετέφερε τους πρώτους επιβάτες απευθείας στον προορισμό τους, επαναφέροντας μια κρίσιμη γραμμή για τη Δυτική Μακεδονία και διευκολύνοντας εκ νέου τις μετακινήσεις μεταξύ των δύο πόλεων.
Στις ανακοινώσεις τους, το Υπουργείο Μεταφορών και η διοίκηση του ΟΣΕ δεσμεύονται για περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία της γραμμής αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα. Στόχος, όπως αναφέρουν, είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των μετακινήσεων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα δρομολόγια είναι τα εξής:
Από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα:
Αμαξοστοιχία 731: αναχώρηση στις 10:40 – άφιξη στις 13:44
Αμαξοστοιχία 733: αναχώρηση στις 13:55 – άφιξη στις 17:01
Από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη:
Αμαξοστοιχία 730: αναχώρηση στις 06:45 – άφιξη στις 09:49
Αμαξοστοιχία 732: αναχώρηση στις 14:15 – άφιξη στις 17:21
Οι ενδιάμεσες στάσεις του σιδηροδρομικού δρομολογίου είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής: Σίνδος, Άδενδρο, Πλατύ, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα, Σκύδρα, Έδεσσα, Άρνισσα και Αμύνταιο.
Χρήστος Γιαννακίδης
