Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Ιστορίες που αφηγούνται τα χέρια στο μετρό: Ένα αλλόκοτο φωτογραφικό πρότζεκτ στο Instagram.

Μπορεί στην πανδημία οι περισσότεροι να έχουμε διακόψει τις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες, αλλά μια παράξενη σειρά φωτογραφιών μάς υπενθυμίζει πόσο πλούσια μπορεί να γίνει αυτή η εμπειρία.

Οι περισσότεροι απέχουμε εντελώς από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο μια δημιουργός μάς υπενθυμίζει πόσο πλούσια μπορεί να γίνει η εμπειρία αυτών των μετακινήσεων, αρκεί να είμαστε λίγο παρατηρητικοί.
Η Αμερικανίδα φωτογράφος Χάνα Λα Φολέτ Ράιν εδώ και πολλά χρόνια εστιάζει στις λεπτομέρειες και φωτογραφίζει τα χέρια των συνεπιβατών της στο μετρό της Νέας Υόρκης, στη διαδρομή Μπρούκλιν-Μανχάταν. Μετατρέπει, έτσι, ανύποπτους πολίτες σε μοντέλα της – χωρίς ποτέ να αποκαλύπτει το πρόσωπό τους.

Κι όμως παρά την απουσία προσώπων, τα χέρια είναι ιδιαίτερα εκφραστικά και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, μέσα από το άγγιγμα ενός μωρού ή ενός αγαπημένου, μέσα από το ζωηρόχρωμο μανικιούρ, τη νευρική πληκτρολόγηση ενός μηνύματος στο κινητό ή τον καθαρισμό τους με αντισηπτικό.

Πράγματι, οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Ράιν αποκαλύπτουν ότι ζούμε στην εποχή του νέου κορονοϊού, παρουσιάζοντας χέρια με γάντια, να κρατούν το χερούλι του μετρό με υφάσματα να παρεμβάλλονται σαν προστασία ή να σκουπίζονται με αντιβακτηριακά μαντιλάκια.








sputniknews.gr