Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, 20 Αυγούστου, καταστηματάρχες της οδού Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, όταν πήγαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.
Το πλάτος του πεζοδρομίου μειώθηκε στο 1 μέτρο από 1,7 μέτρα που ήταν πριν, ενώ σε κάποια σημεία φτάνει ακόμη και τα 90 εκατοστά, στο τμήμα από την Βενιζέλου μέχρι και την Χαλκέων, όπως καταγγέλλει στο Thestival.gr ο ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην οδό Εγνατία 53, Σίμος Μπινής.
«Από το σημείο δεν χωράει να περάσει άνθρωπος με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση ότι θα προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια», υπογραμμίζει ο ίδιος στο thestival.gr.
«Τεχνικός του έργου μας επισήμανε ότι η κάθε λωρίδα στον δρόμο πρέπει να είναι 3 μέτρα. Οπότε ότι έμεινε μετά είναι το πεζοδρόμιο. Δηλαδή παραβαίνουν το νόμο. Δεν τους ενδιαφέρει αν το πεζοδρόμιο είναι 90 πόντους και απορώ είναι βιώσιμο αυτό. Τα άτομα με αναπηρία δηλαδή να μην περνούν από την Εγνατία; Η λύση ότι κάνουν τον δρόμο τόσο φαρδύ και το πεζοδρόμιο ό, τι περισσέψει είναι ανόητη, η πόλη είναι και των πεζών δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο».
Σύμφωνα με τον ίδιο στο συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκονται περίπου 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων που επηρεάζονται από τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής πρόκειται να θέσουν το ζήτημα και στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
thestival.gr