Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο ΟΣΕ έγινε … ΚΤΕΛ.

Τη διαδικασία «μετεξέλιξης» του σιδηροδρόμου σε ΚΤΕΛ παρακολουθούμε σταθερά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. 
Παρά τα εκατομμύρια που έχουν διαχρονικά διατεθεί για το σιδηροδρομικό δίκτυο και την αναβάθμιση των συρμών, πολλά δρομολόγια του ΟΣΕ εξυπηρετούνται από λεωφορεία, ειδικά το καλοκαίρι. Σε αυτό το πνεύμα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από σήμερα 31/7 μέχρι 30/9, τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα (90/91 & 600Α/601Α) θα έχουν ως τελικό σταθμό και ταυτόχρονα ως αφετηρία την Δράμα. Από εκεί, οι επιβάτες θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για τον τελικό προορισμό τους.

Παράλληλα, αγανάκτηση έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά στο βόρειο Έβρο, η απόφαση του Οργανισμού να διακόψει ως τέλη Σεπτέμβρη το τελευταίο δρομολόγιο (με τρένο) που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Ορμενίου.
Μέχρι Δράμα

Έτσι λοιπόν, το τρένο θα φτάνει μέχρι τη Δράμα. Εκεί, οι επιβάτες για Αλεξανδρούπολη ή Θεσσαλονίκη θα έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:


Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.

Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.

«Το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και των λεωφορείων, είναι στη διάθεση του κοινού για την απρόσκοπτη μετάβαση στην καινούρια χάραξη των δρομολογίων αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μειωμένη κίνηση λόγω θέρους

Τρένα… γιοκ και από το Ορμένιο.
 Σε ανάρτηση στην ομάδα του fb «ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ», ο κ. Σάκης Τσομπανίδης αναφέρει:

«Σταμάτησε και το μοναδικό δρομολόγιο πού γινόταν στον Έβρο και πού έφτανε το μεσημέρι στο Ορμένιο και επέστρεφε στην Αλεξανδρούπολη και πλέον στον νομό Έβρου δεν κυκλοφορεί ούτε ένα τρένο !!

Όποιοι και να βγούνε στην κυβέρνηση δεν μας υπολογίζουν πλέον εδώ πάνω !!

Πού είναι οι βουλευτές μας, οι δήμαρχοι, πού είναι η Περιφέρεια γιατί δεν μιλάει κανείς ;

Πού είναι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα διάφορα σάιτ;

Μόνο για τα δρομολόγια Αλεξανδούπολης-Θεσσαλονίκης γράφουν !!

Μία γνωστή μας αναρωτιέται τώρα πώς θα κατέβει να κάνει τις χημειοθεραπείες πού ξεκίνησε πρόσφατα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και αρκετοί κάτοικοι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι από τα χωριά του Τριγώνου, αφού δεν έχουν μεταφορικό μέσο, είτε για γιατρούς αλλά και για δουλειές στις πόλεις τού νομού μας.

Κανείς δεν νοιάζεται μόνο στις εκλογές μάς θυμούνται για να βολευτούν στις καρέκλες τους με τους παχυλούς μισθούς τους».

gnomionline.gr