Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Διοργάνωση Έκθεσης για το σιδηρόδρομο και το Γαλλικό Σταθμό, στο Νομαρχείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.




Η ομάδα “Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης” ετοιμάζει έκθεση με παλιές φωτογραφίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ_VIA_EGNATIA_2019, που διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης / Αντιπεριφέρεια Έβρου, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ Αλεξανδρούπολης, στα μέσα του Σεπτεμβρίου 2019.

Θέμα της έκθεσης θα είναι ο σιδηρόδρομος και ο Γαλλικός Σταθμός. Όποιος θέλει να συμμετέχει και έχει την επιθυμία να μοιραστεί μαζί μας φωτογραφίες από το αρχείο του, που δεν έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα, μπορεί να μας τις δώσει ή να μας τις στείλει κι εμείς, αφού τις ψηφιοποιήσουμε, θα τις επιστρέψουμε στους κτήτορές τους.

Μπορείτε να υποβάλλετε όσες φωτογραφίες θέλετε, ωστόσο να γνωρίζετε πως θα επιλεγεί μόνο μία.

Θα μας διευκόλυνε αν οι φωτογραφίες συνοδευόταν από ένα σημείωμα με μερικές πληροφορίες γι αυτές΄, πχ έτος φωτογράφησης, τόπος και όνομα ή ονόματα όσων προσώπων είναι σε αυτήν, καθώς και αιτία φωτογράφησης (πχ κάποια γιορτή, κτλ).

Έχουμε φροντίσει ώστε μέλη της ομάδας μας να παραλάβουν τις φωτογραφίες από εσάς, και να σας τις επιστρέψουν στο χώρο σας. Τηλέφωνο συνεννόησης: 697 43 20 580 στην Αικατερίνη Κάλτσου ή με μήνυμα στο Facebook.

Ας ανοίξουμε λοιπόν οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ, ας ξεκλειδώσουμε μνήμες, ας φωτίσουμε περισσότερο το παρελθόν της πόλης μέσα από το σιδηρόδρομο και τα τραίνα, ας μοιραστούμε προσωπικές στιγμές ανθρώπων του παρελθόντος που έμειναν στο χρόνο, μέσα από το φωτογραφικό φακό.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

-Θα επιλεγούν 40 φωτογραφίες. Θα εκτυπωθούν σε διαστάσεις Α4 και θα εκτεθούν κορνιζαρισμένες, ενώ κάποιες από αυτές που το θέμα τους είναι πρωτότυπο ή ξεχωριστό θα πάρουν περίοπτη θέση.

-Οι φωτογραφίες που θα παραδίδονται θα ψηφιοποιούνται και θα επιστρέφονται σε εύλογο χρονικό διάστημα στον κάτοχό τους. Για όποιον θέλει θα υπάρχει διαθέσιμο έντυπο πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής.

-Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019. Θα αποτελείται από δύο μέλη της ομάδας μας με γνώσεις φωτογραφίας, έναν υπάλληλο του ΟΣΕ με γνώσεις φωτογραφίας, έναν εικαστικό και ένα δημοσιογράφο της Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ

-Οι «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης» διατηρούν το δικαίωμα να αναρτήσουν στην ομάδα του ΦΒ, τις φωτογραφίες που θα παραληφθούν ή με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν στο μέλλον (αποστολή των κορνιζαρισμένων φωτογραφιών σε για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων κλπ.), οι δε συμμετέχοντες αποδέχονται τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως.

-Σε περίπτωση νομικής υπόστασης της ομάδας, το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών μεταβιβάζεται στον υπό σύσταση φορέα, εφόσον στο καταστατικό του υπάρχουν οι ίδιοι σκοποί.

-Η ομάδα «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης» είναι υποχρεωμένη να αναφέρει πάντα το όνομα του ιδιοκτήτη κάθε φωτογραφίας.

-Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

evros24.gr