Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Άνω Του 60% Των Αποφοίτων Προγράμματος Του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βρήκαν Δουλειά Στην ΕΕΣΣΤΥ.


Περισσότερους από 70 νέους εργαζόμενους απορρόφησε η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.) στις θέσεις του «Τεχνίτη Μηχανοτρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων», του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών» και του «Μηχανοτρονικού Εφαρμοστή Οχημάτων»,
οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο του πιλοτικού προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης για ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, που πραγματοποίησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το 2ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου VETnet, υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) και τις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Συνολικά 120 εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με σκοπό να εργαστούν ως επαγγελματίες πλέον σε επιχειρήσεις του κλάδου. Το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων στην εταιρεία Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., ξεπέρασε το 60% (73 νέοι Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ όπως τονίζεται «ουσιαστικά έχουν απορροφηθεί οι περισσότεροι εκπαιδευόμενοι, εκτός από εκείνους που πρέπει να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία».

Το Μάιο 2020 θα αποφοιτήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευομένων, ενώ στις αρχές του 2020 θα διοργανωθούν οι γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλέφωνο 210 6419036, μέσω E-Μail στο info@dual.com.grή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr

analitis.gr