Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Νέες συλλήψεις πορτοφολάδων- "Χτύπαγαν" σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

Συνελήφθησαν στον Σταθμό του ΗΣΑΠ «Βικτώρια», δύο Αλβανοί για κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ. Εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις.

Συνελήφθησαν εντός του Σταθμού του ΗΣΑΠ "Βικτώρια", από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Κέντρου Αθηνών, δύο Αλβανοί, ηλικίας 21 και 23 ετών, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει, από μία Φιλιππινέζα επιβάτη συρμού, το πορτοφόλι της. Αναζητείται η Βουλγάρα συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες τον τελευταίο μήνα, είχαν συστήσει συμμορία και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό, αφαιρούσαν από επιβάτες τα πορτοφόλια τους.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν το κλεμμένο πορτοφόλι στην Βουλγάρα συνεργό τους, ώστε σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, να μην έχουν στην κατοχή τους το αφαιρεθέν πορτοφόλι.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
news247.gr