Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ: Βρήκε τσάντα με 10.000 δολάρια μετρητά στο σταθμό του μετρό και την επέστρεψε.


«Είναι κάτι που νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν», υποστηρίζει ο καλός Σαμαρείτης

Η πανάκριβη τσάντα γνωστού οίκου που βρήκε σε ένα σταθμό του μετρό στο Μανχάταν, έκρυβε μέσα ένα μικρό θησαυρό.
Όσο δελεαστικό όμως κι αν ήταν το περιεχόμενο, εκείνος έδειξε χαρακτήρα, κλείνοντας τα αυτιά του στις Σειρήνες.
Το πρωί της Πέμπτης 20/12, ο Richard Taverna, βρήκε στο σταθμό του Lincoln Center μια πανάκριβη μπλε τσάντα. «Την πήρα στα χέρια μου και έψαξα να δω αν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο του κατόχου της για να την παραδώσω», περιγράφει ο μεσήλικας άνδρας στον τηλεοπτικό σταθμό ABC7.
Από τη στιγμή που στην αποβάθρα δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος ασφαλείας για να την παραδώσει, πήρε την τσάντα σπίτι του και έψαξε ενδελεχώς στο εσωτερικό της μήπως βρει κάποιο στοιχείο για τον κάτοχό της. Εντόπισε ένα σημείωμα γραμμένο στα Ρωσικά και έναν φάκελο ο οποίος περιείχε 10.000 δολάρια σε μετρητά.
«Άνοιξα τον φάκελο και υπήρχε ένα μεγάλο πακέτο από χαρτονομίσματα», λέει. Μπορεί η εικόνα των 100 εκατοσταδόλαρων να ήταν εντυπωσιακή και άκρως δελεαστική, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό του να κρατήσει το ποσό.
«Δεν ήταν δικά μου χρήματα. Αν κάποιος έχασε 10.000 δολάρια, πιθανότατα θα είναι δυστυχισμένος».
Έτσι πήρε την τσάντα και την παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν. Εκεί έμαθε πως η τσάντα ανήκει σε μια γυναίκα που ζει στην πόλη, η οποία είχε ενημερώσει σχετικά τις αρχές για την απώλεια της λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στη Ρωσία για τις διακοπές των εορτών.
«Είναι κάτι που νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν. Δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι εξαιρετικό», πρόσθεσε ο καλός Σαμαρείτης του Μανχάταν.


.newsbeast.gr