Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Συμμετοχή του ΟΣΕ στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΓΑΙΑΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ανέπτυξαν διεξοδικά το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού πάνω στις εμπορευματικές μεταφορές. Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη στην ομιλία τους αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον εμπορευματικό λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Την αναβάθμιση σε εντοπισμένα τμήματα της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο που έχει περιληφθεί με ενέργειες ΟΣΕ στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών καθώς και τη σύνδεση της βιομηχανικής ζώνης Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, που βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης οριστικών μελετών. 

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Κακουλάκης σχετικά με την περιουσία του Οργανισμού στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης και την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να εντάξει μέρος αυτής στην αποκρατικοποίηση του Λιμένα, ενεργοποιώντας τα ένδικα μέσα του Δημοσίου κατά της οριστικής κτηματογράφησης. Ο Πρόεδρος τόνισε εμφατικά ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί, η περιουσία του ΟΣΕ βασίζεται σε νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και το κτηματολόγιο έχει κρίνει οριστικά τις εκτάσεις ως ιδιοκτησία ΟΣΕ.