Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σιδηρόδρομοι στην Ινδία αναπτύσσουν AI που εντοπίζει προβλήματα σε τρένα.

Για να εξαλειφθούν τα ανθρώπινα λάθη στο σύστημα των σιδηροδρόμων της Ινδίας, ο κλάδος μηχανικής του Central Railways, έφτιαξε ένα ρομπότ που λειτουργεί με AI και θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο εικόνες του εξοπλισμού των αμαξοστοιχιών και θα τις στέλνει στους αρμόδιους.

Το ρομπότ, το οποίο ονομάζεται USTAAD (Undergear Surveillance Through Artificial Intelligence Assisted Droid), θα επιφορτιστεί με την καταγραφή εικόνων και βίντεο από τμήματα του εξοπλισμού των βαγονιών και θα τα στέλνει στους μηχανικούς μέσω WiFi σε πραγματικό χρόνο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Central Railways, Sunil Udasi, η φωτογραφική μηχανή που είναι προσαρτημένη στο ρομπότ μπορεί να περιστραφεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και παρέχει εικόνες και βίντεο σε πραγματικό χρόνο για τους μηχανικούς που βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου.
Το ρομπότ διαθέτει επίσης φωτιστικά δαπέδου με LED, προκειμένου να τραβάει φωτογραφίες των αμαξοστοιχιών, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.
Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα έχουν γίνει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα στην Ινδία. Τον Οκτώβριο, η χώρα έγινε μάρτυρας ενός ατυχήματος με τρένο, στην πόλη Amritsar, όπου περισσότεροι από 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πολλά από αυτά τα σιδηροδρομικά ατυχήματα συμβαίνουν στη χώρα λόγω τεχνικών ζητημάτων που συμβαίνουν ενώ η αμαξοστοιχία είναι εν κινήσει. Ας ελπίσουμε ότι το νέο ρομπότ USTAAD που θα λειτουργεί με AI, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων στο μέλλον.

secnews.gr