Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Οι αρρυθμίες στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προκαλούν προβληματισμό - τι λένε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ.


Οι αρρυθμίες στην ηλεκτροκίνηση το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο του Προαστιακού προκαλούν προβληματισμό τόσο για την καθυστέρηση εκτέλεσης δρομολογίων όσο και για τον λόγο για τον οποίο προκαλούνται.
Τελευταίο παράδειγμα ήταν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα όταν όπως σημειώνει στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ypodomes.com για πάνω από μία ώρα έμειναν καθηλωμένα σε σταθμούς τα τραίνα του Προαστιακού (συγκεκριμένα τρία: στην Κόρινθο, τα Μέγαρα και τα Λιόσια) στο δρομολόγιο Πειραιάς-Κιάτο με αποτέλεσμα να καταργηθεί ένα και να καθυστερήσουν 4 δρομολόγια.

"Το τελευταίο διάστημα είναι πολύ συχνές οι διακοπές ρεύματος και μας δημιουργούν προβληματισμό" σημειώνει το ίδιο στέλεχος και όπως λέει μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο προκλήθηκε αυτή η διακοπή. "Θα έπρεπε κάθε φορά που έχουμε ένα συμβάν να μας εξηγούν το γιατί, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ξέρει, γιατί να πρέπει να στέλνουμε έγγραφα που να ζητάμε διευκρινίσεις. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε στείλει διάφορα έγγραφα στα οποία σπάνια λαμβάνουμε απαντήσεις. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δημιουργούνταιι προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις τρένων που εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως ευθύνη" σημείωνει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνουν πηγές από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να υπάρχει στενότερη συνεργασία με τον ΟΣΕ και να συζητώνται τα όποια θέματα και να λύνονται, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα σαν και αυτό του περασμένου Σαββάτου ενώ όπως σημειώνει δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε με την εικόνα που παρουσιάζουν οι σταθμοί.

Από την αντίπερα όχθη, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ μιλά στο ypodomes.com για μεμονωμένα περιστατικά και έχοντας άλλη άποψη: "Αναφορικά με το περιστατικό του Σαββάτου, επρόκειτο για κλοπή-δολιοφθορά μετασχηματιστή στον υποσταθμό της Κορίνθου. Το συμβάν έχει καταγραφεί και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Εμείς με το που διαπιστώσαμε τη βλάβη στείλαμε άμεσα συνεργείο και αποκαταστήσαμε τη λειτουργία με εφεδρικό μετασχηματιστή".

Για το γενικότερο θέμα της ενημέρωσης όπως τονίζει "όταν μας στέλνουν έγγραφα εμείς απαντάμε, για παράδειγμα σε ένα έγγραφο που μας εστάλη, έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια απαντήσαμε, τους δώσαμε στοιχεία. Οι διακοπές κατά κύριο λόγο οφείλονται στη ΔΕΗ όχι σε εμάς. Επιπρόσθετα έχουμε στείλει έγγραφο ζητώντας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει συντήρηση στους παντογράφους των ηλεκτροκίνητων τραίνων καθώς πιστεύουμε ότι οι συρμοί θέλουν συντήρηση".

Για το θέμα της στενότερης συνεργασίας, όπως αναφέρει το ίδιο στέλεχος είναι θετικοί: "από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε πιο στενή συνεργασία με όλους τους παρόχους σιδηροδρομικού έργου, πόσο μάλλον με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είναι και η μεγαλύτερη όλων, αρκεί να ζητηθεί. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή".

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com