Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μεταστέγαση του μειονοτικού σχολείου σε κτίριο του ΟΣΕ προτείνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Επιστολή του κ. Λαμπάκη στον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ για το ιστορικό κτίριο της Καραολή& Δημητρίου, στο οποίο εργάζονται 4 υπάλληλοι, όπως αναφέρει ο δήμαρχος – Ο Δήμος προσφέρεται να μισθώσει ένα χώρο για τους υπαλλήλους, ώστε να μεταφερθούν στο κτίριο οι 200 μαθητές, αναλαμβάνοντας όλες τις δαπάνες
Το κτίριο του ΟΣΕ στην Καραολή και Δημητρίου διεκδικεί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, προκειμένου να στεγαστούν οι περίπου 200 μαθητές του μειονοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, εδώ και χρόνια, στοιβάζονται σε έναν ακατάλληλο χώρο. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα, την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο κ. Λαμπάκης καταθέτει την πρότασή του, υπογραμμίζοντας πως «είναι υποχρέωση όλων μας να συνεργαστούμε για τα παιδιά μας που καθορίζουν το μέλλον αυτής της χώρας».

Ουσιαστικά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημειώνει πως στο συγκεκριμένο, ιστορικό και άνετο κτίριο της παραλιακής οδού, λίγα μέτρα από το χώρο που έχει ονομαστεί ως ‘σχολείο’ και που στοιβάζονται καθημερινά 200 παιδιά, εργάζονται μόλις 4 υπάλληλοι του ΟΣΕ. Για τις ανάγκες τους, ο κ. Λαμπάκης εκφράζει την πρόθεση του Δήμου να καλύψει το κόστος μίσθωσης ενός άλλου χώρου, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι μαθητές, με κάλυψη όλων των σχετικών δαπανών και πάλι από το Δήμο.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Στη Θράκη δημιουργήσαμε ένα άξιο προσοχής μοντέλο ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Σε αυτό το αξιοθαύμαστο μοντέλο, μοναδικό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όλοι προσφέρουμε, είτε θεσμικοί είτε απλοί πολίτες. Η κεντρική πολιτεία επίσης καταβάλει προσπάθεια ώστε να μην διαταραχθεί αυτό το μοντέλο συνύπαρξης. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και αγώνας ώστε βελτιωτικά αυτό το ειρηνικό μοντέλο να ενισχύεται συνεχώς.

Βασικός άξονας σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές, όπως η περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη είναι η παιδεία. Τα ελληνόπουλα μουσουλμανόπαιδα στοιβάζονται σε ένα μειονοτικό σχολείο με τρεις μικρές αίθουσες όπου με πρωινή και βραδινή βάρδια εξυπηρετούνται 200 παιδιά μας. Έτσι, πέραν του γεγονότος ότι οι συνθήκες με δύο βάρδιες θυμίζουν εποχές προ δεκαετιών, ταυτόχρονα το κτίριο είναι ελάχιστο και απωθητικό για τους μαθητές. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μου, αίθουσες κοντά που να πληρούν τις προϋποθέσεις ως ορίζει ο ΟΣΚ δεν υπάρχουν προς μίσθωση. Όμως υπάρχει ένα κτίριό σας στα 50 μέτρα από το σχολείο με τεράστια αυλή και ισχυρό φυτικό στοιχείο (που το χωρίζει ένας δρομίσκος) ιδιοκτησίας σας, στο οποίο στεγάζονται 4 υπάλληλοί σας.

Προσφερόμεθα στη μίσθωση ενός χώρου ικανού να φιλοξενήσει τους άνω υπαλλήλους σας, αναλαμβάνοντας τη δαπάνη του μισθώματος, καθώς και την συντήρηση του κτιρίου και του αύλειου χώρου. Με τον τρόπο αυτό οι μεν υπάλληλοί σας θα συνεχίζουν να προσφέρουν αξιοπρεπώς τις υπηρεσίες τους στον οργανισμό σας, οι δε μαθητές θα απολαύσουν επιτέλους έναν χώρο, που η πολιτεία στο κάτω-κάτω είναι υποχρεωμένη να προσφέρει, γεγονός που στερήθηκαν μέχρι τώρα. Τέλος, το κτίριο ο δήμος μας θα το συντηρήσει με δαπάνες του και με τον καλύτερο τρόπο, ώστε το αξιοθαύμαστο αυτό αρχιτεκτονικά κτίριο να παύσει να κινδυνεύει από τον χρόνο. Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεργαστούμε για τα παιδιά μας που καθορίζουν το μέλλον αυτής της χώρας.


Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου
gnomionline.gr