Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Στήριξη της ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους στο μετρό της Αθήνας.

Με αφορμή τη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19/10/2018 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει την κινητοποίηση.

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και γενικότερα στα μέσα σταθερής τροχιάς είναι πολλά και χρόνια με αποτέλεσμα, όπως κατ΄επανάληψη έχουν τονίσει, το επιβατικό κοινό να ταλαιπωρείται.
Οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών συντήρησης των συρμών, οι τεράστιες ουρές και αναμονές για όσους μετακινούνται και με το ΜΕΤΡΟ , οι απαράδεκτες συνθήκες για το προσωπικό που έχει απομείνει, αλλά και γενικότερα η απαξίωση του φορέα, βρίσκονται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας.
Οι εργαζόμενοι κρούουν για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και η λήψη άμεσων μέτρων είναι αναγκαία εδώ και τώρα».

To EKA

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του «εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους εργαζόμενους, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, που αγωνίζονται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οδηγούνται σε κινητοποιήσεις λόγω της γενικής απαξίωσης του φορέα, των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων, της στοχοποίησης εργαζομένων με μονομερείς βλαπτικές μεταβολές, της έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας καθώς και της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές.

Το ΕΚΑ στηρίζει την προειδοποιητική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΣΕΛΜΑ για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 π.μ. και από τις 11μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας».


Νάσος Μπράτσος
ert.gr