Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Έρχονται αλλαγές στα εισιτήρια στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Ποιους αφορούν οι αλλαγές και από πότε θα ισχύουν

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από την 1η Οκτωβρίου στο σύστημα μειωμένου εισιτηρίου στα ΜΜΜ (μέσα μαζικής μεταφοράς) της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου καταργείται το μειωμένο πολλαπλό εισιτήριο Ath.ena Ticket. Στο εξής οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου θα μπορούν να κάνουν μόνο χρήση της προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card, όπως δηλαδή συμβαίνει ήδη για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης.

Επιπλέον, θα σταματήσει η πώληση μειωμένων πολλαπλών εισιτηρίων Ath.ena Ticket στα εκδοτήρια εισιτηρίων, τα περίπτερα και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης.

Σε όσα σημεία πώλησης υπάρχει τερματικό POS για φόρτιση καρτών, οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου θα μπορούν να φορτίζουν τις προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card με μειωμένα εισιτήρια.
Ποιοι δικαιούνται μειωμένου εισιτηρίου στα ΜΜΜ

-Ανήλικοι από 7 έως 18 ετών

-Άτομα άνω των 65 ετών

-Φοιτητές – σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ακαδημαϊκή ταυτότητα με ένδειξη “δελτίο ειδικού εισιτηρίου”

-Σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. και Ε.Ε.Σ., εφόσον υπάρχει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ

-Φοιτητές σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, έως 25 ετών, κάτοχοι «Student Card – University ID»

-Πολύτεκνοι (από 4 παιδιά και άνω) γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι βιβλιαρίου πολυτέκνων.
Πώς γίνεται η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card;

Αν οι παραπάνω κατηγορίες επιβατών δεν είναι κάτοχοι προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card, θα πρέπει να προχωρήσουν σε έκδοση προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μειωμένα εισιτήρια από την 1η Οκτωβρίου.
Α. Έκδοση μέσω διαδικτύου και ταχυδρομική παραλαβή

Αν είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου λόγω ηλικίας (κάτω των 18/άνω των 65), μπορείτε να προχωρήσετε σε έκδοση προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card διαδικτυακά και να την παραλάβετε μέσω κούριερ, συμπληρώνοντας την αίτηση.
Β. Έκδοση σε εκδοτήριο εισιτηρίων

Αν ανήκετε σε κάποια άλλη κατηγορία όσων δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο ή θέλετε να παραλάβετε την κάρτα σας άμεσα, μπορείτε να την εκδώσετε σε ένα από τα ανοικτά εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό. (Προαιρετική αίτηση για συντόμευση της διαδικασίας)

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Ταυτότητα ή διαβατήριο,

2. Κάποιο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΜΚΑ (για τους Έλληνες πολίτες), είτε έντυπο είτε στο κινητό (π.χ. βιβλιάριο υγείας, εκτύπωση από το amka.gr) και

3. Το απαραίτητο πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δικαιούστε μειωμένο κόμιστρο (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα, βιβλιάριο πολυτέκνων)
Θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου από την 1η Οκτωβρίου;

Από την 1η Οκτωβρίου η αγορά οποιουδήποτε προϊόντος μειωμένου κομίστρου (από 1 εισιτήριο 90 λεπτών έως και μίας ετήσιας κάρτας θα είναι δυνατή με τη χρήση της προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card. Η φόρτιση και επαναφόρτιση των καρτών θα μπορεί να γίνει και στα αυτόματα μηχανήματα, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό για τα μειωμένα πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket.

news.gr