Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΗΠΑ: Έτσι θα είναι το εσωτερικό των νέων αμαξοστοιχιών Acela Express της Amtrak.

Φωτογραφία: Amtrak.
Η Amtrak κυκλοφόρησε μια σειρά ηλεκτρονικών εικόνων που αποκαλύπτουν τι θα φαίνεται στο εσωτερικό των νέων αμαξοστοιχιών Acela Express.


Τα τρένα μεγάλης ταχύτητας κατασκευάζονται από την Alstom και προγραμματίζονται να τεθούν σε υπηρεσία στο Βορειοανατολικό διάδρομο της Βοστώνης - Νέας Υόρκης - Ουάσιγκτον DC (NEC) το 2021.

Κάθε αμαξοστοιχία θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 386 επιβάτες, αύξηση έως και 30% στο τροχαίο υλικό που αντικαθιστούν.

Θα διαθέτουν ευρύχωρα δερμάτινα καθίσματα, ενσωματωμένο φωτισμό καθισμάτων και κάθε κάθισμα θα είναι εξοπλισμένο με διπλά τραπέζια δίσκων, παρέχοντας στους πελάτες μια επιλογή μεγάλου και μικρού τραπέζι.
Photo: Amtrak.
Οι ηλεκτρικές πρίζες και οι θύρες USB θα διαθέτουν, όπως και το wi-fi, τις τουαλέτες που είναι συμβατές με την Act of Americans with Disabilities Act και κάθε αυτοκίνητο θα διαθέτει έξι οθόνες πληροφοριών επί του σκάφους, παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο όπως η τοποθεσία, η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας και οι αγγελίες του αγωγού.

Η αντιπρόεδρος της υπηρεσίας NEC της Carrick Decker, Amtrak, δήλωσε ότι η επόμενη γενιά αμαξοστοιχιών Acela θα "θέσει ένα νέο πρότυπο για τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες" παρέχοντας στους πελάτες τους μια ανώτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η Alstom κατασκευάζει επί του παρόντος ένα πρωτότυπο των νέων αμαξοστοιχιών στο εργοστάσιο παραγωγής της στο Hornell της Νέας Υόρκης, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2019. Όλα τα νέα αμαξοστοιχίες αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του 2022.


globalrailnews.com