Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Περισσότερα δρομολόγια μέσων σταθερής τροχιάς φέτος το καλοκαίρι αλλά η ταλαιπωρία παραμένει.

Πιο συχνά είναι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τα θερινά δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με την αντίστοιχη θερινή περίοδο πέρυσι. Παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσει εξακολουθούν να μην επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αλλαγές σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι έχουν ως εξής:

Γραμμές 2 και 3 του Μετρό

Αυτή την εβδομάδα, δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:00 – 17:40. Την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι (τελευταία εβδομάδα Ιουλίου) δρομολόγια ανά 7′.
Από Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και Πέμπτη 9 Αυγούστου και από Πέμπτη 16 έως και Κυριακή 19 δρομολόγια ανά 7′. Την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι δρομολόγια ανά 12′ στη γραμμή 2 και ανά 15′ στη γραμμή 3.

ΗΣΑΠ

Κυριακή 12, Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Αυγούστου: Δρομολόγια ανά 10,5′. Πέρυσι, την Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Αυγούστου, δρομολόγια ανά 12,5′.
Τα Σαββατοκύριακα 18 & 19 Αυγούστου, 25 & 26 Αυγούστου και 1 & 2 Σεπτεμβρίου: Δρομολόγια ανά 10,5′. Τα αντίστοιχα Σαββατοκύριακα πέρυσι, δρομολόγια ανά 12,5′.

Τραμ

Την πρώτη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου, δρομολόγια ανά 25′. Πέρυσι, δρομολόγια ανά 30′.

Αν και τα πράγματα στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με περασμένα χρόνια όσον αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη εξαιτίας της δρομολόγησης συρμών πρώτης γενιάς που δεν διαθέτουν κλιματισμό. Όπως έχουμε γράψει και τα περασμένα χρόνια, υπό φυσιολογικές συνθήκες η ΣΤΑΣΥ δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τους συρμούς αυτούς τις μέρες όπου η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Κατά πάσα πιθανότητα όμως αυτό δεν είναι δυνατό καθώς δεν είναι διαθέσιμοι όλοι οι υπόλοιποι συρμοί.

Σαφώς δυσκολότερη η κατάσταση στη γραμμή του ηλεκτρικού, όπου η χαμηλότερη συχνότητα δρομολογίων από τις 23 Ιουλίου ως τις 19 Αυγούστου θα είναι ανά 10,5′. Προφανώς απαράδεκτα δρομολόγια για μία γραμμή Μετρό.

Πηγή: athenstransport.com