Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου.


Θέμα ημερών είναι πλέον η περίφημη υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου Logistics Park της χώρας.

 Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας βάζει τέλος (happy end καλύτερα) ύστερα από 15 χρόνια αλλεπάλληλων προσπαθειών και 12 συνολικά διαγωνισμών εκ των οποίων οι 11 δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και ο 12ος έμελλε να είναι και ο καθοριστικός για τη δημιουργία ενός μεγάλου οργανωμένου Logistics Park στην Αττική και τη χώρα.
Η σύμβαση παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο κατά πάσα πιθανότητα θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτές τις μέρες έχουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες όπως η δημοσίευσης του ΦΕΚ με την απόφαση για το ΓΕΜΗ της εταιρείας κ.α.

Την ίδια ημέρα θα γίνει και το οικονομικό κλείσιμο με την απόδοση 10εκατ.ευρώ στη ΓΑΙΑΟΣΕ από την παραχωρησιούχο Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair (με ποσοστά 75%-25% αντίστοιχα) αναλαμβάνοντας τις τύχες του ακινήτου για τα επόμενα 50 χρόνια. Οι κατασκευές έχουν χωριστεί σε δύο διακριτές περιόδους. Η πρώτη θα διαρκέσει 2 χρόνια και η δεύτερη 8 χρόνια. Συνολικά θα δομηθούν αποθηκευτικοί χώροι 240.000τμ. Κατασκευααστής είναι η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ ενώ το σύνολο των κατασκευών στα 588 στρέμματα υπολογίζεται σε περίπου 130εκατ.ευρώ.

Την πρώτη διετία (περίοδος Τ1), θα έχουμε κατασκευές ύψους 70εκατ.ευρώ που αφορούν την διαμόρφωση του ακινήτου των 580 στρεμμάτων και το χτίσιμο αποθηκών 120.000τ.μ. Στην περίοδο Τ2, που αφορά τα επόμενα 8 χρόνια θα χτιστούν τα υπόλοιπα 120.000 τ.μ.. με το ποσό των 60εκατ.ευρώ. Φυσικά αν υπάρχει ζήτηση από εταιρείες που θέλουν να μισθώσουν χώρους, οι κατασκευές μπορεί να ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρόνο.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατα τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα ενώ με τη λειτουργία του Εμπορευμστικού Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.

Όπως σας ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ το ypodomes.com μέσα στο 2018 θα έχουμε και το δεύτερο ΣΔΙΤ για το νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο (γνωστό και ως Θριάσιο 2) με τριπλάσια έκταση (περίπου 1.650 στρέμματα), φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ όπου εκεί αναμένεται να κατέβουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες των logistics της χώρας.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com