Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΤΕΧΝΗΣ, Ντοκιμαντέρ ΟΣΕ-ΑΣΚΤ. Δείτε το βίντεο.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)


ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 το πρόγραμμα "Rail Code Art" στο Κεντρικό Εργοστάσιο του ΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ στη Λεύκα του Πειραιά. Σκοπός του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση του μη χρησιμοποιούμενου υλικού (σιδηροδρομικού και μη) που βρίσκονταν εναποτεθειμένο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 17 καλλιτέχνες, απόφοιτοι και φοιτητές της σχολής, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν από ένα γλυπτό με θέμα την βιομηχανική επανάσταση και τον σιδηρόδρομο. Οι νικητές θα ήταν τρείς και τα βραβευμένα έργα θα εκτεθούν στο Σ.Σ. Πειραιώς, στον Κεντρικό Σ.Σ. Αθηνών και στον Σταθμό του Διεθνού Αερολιμένα της πρωτεύουσας. Επιπλέον, κλήθηκε ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου της Αθήνας για να βοηθήσει στην τεκμηρίωση του υλικού αλλά και στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος. Για το σκοπό αυτό ο Αλέξανδρος Σικαλιάς αποτέλεσε τον επικεφαλής συνοδό της ομάδας των καλλιτεχνών και επιπρόσθετα φωτογράφισε την 3μηνη διαδικασία για την δημιουργία λευκώματος. Το ντοκιμαντέρ αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια πρωτοβουλίας του σκηνοθέτη, ο οποίος παράλληλα με την φωτογράφηση έκανε και τα γυρίσματα για το έργο αυτό. 





Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σικαλιάς Αφήγηση: Εύα Τομαρά Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σικαλιάς Μοντάζ: Πάνος Νακούδης Εκτέλεση Παραγωγής: Black Light Productions Kαλλιτέχνες που συμμετείχαν: Αντώνης Χαλυβίδης Απόλλωνας Γλύκας Αρισταίος Τσιούσης Βαγγέλης Λιουδάκης Βασίλης Στόγιας Γιάννης Γιαννούτσος Δανάη Νικολαΐδη Δήμητρα Μαρίνη Δημήτρης Κατσούδας Κωνσταντίνος Δαλδάκης Κωνσταντίνος Κόντης Λήδα Στάμου Νικολέττα Κατσαμπέρη Νίκος Πεξομάτης Νίκος Σταθόπουλος Στέλλα Βαμβακάρη Χριστίνα Σημαντήρα Μουσική/ Soundtracks Last dawn - Ross Bugden Letting go - Nicolai Heidlas Queen of the skies - Nikolai Haidlas Sentiment of hope - Matthew Torres Time stops - Silent Partner Tomorrow - Bensound Uplifting Cinematic - Matthew Torres